Renata Alt / - FOTO: FEJSBUK
01/06/2022 u 16:41 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Посланица Бундестага: Преговори са Србијом о приступању ЕУ морају бити одмах замрзнути

- Чињеница да Вучић истовремено појачава сарадњу са Кремљом и опире се санкцијама Русији, дијаметрално је супротна спољној политици ЕУ, указује она

Преговори са Србијом о приступању ЕУ морају бити одмах замрзнути, поручује посланица њемачког ФДП Рената Алт. То је њена реакција на ставове о независности Косова које је предсједник Вучића изнио у Скупштини Србије.

 - Вучић показује да не придаје значај дугорочној нормализацији односа са суседом, а оштри тонови из Београда додатно су оптеретили ионако напету ситуацију између двије земље, оцјењује у писаној изјави коју је доставила медијима Рената Алт, посланица њемачких Либерала (ФДП) и председница Одбора Бундестага за људска права и хуманитарну помоћ.

„Чињеница да Вучић истовремено појачава сарадњу са Кремљом и опире се санкцијама Русији, дијаметрално је супротна спољној политици ЕУ“, указује она и закључује: „Преговори са Србијом о приступању ЕУ сада морају бити одмах замрзнути“.

Говорећи у уторак пред Скупштином Србије након полагања заклетве за други предсједнички мандат, Александар Вучић је, између осталог, рекао:

„Шта год вам говорили са Запада, Косово и Метохија биће већа и важнија тема. Они ће вам рећи да то није тако и да Косово није слично као други примјери у свијету. Што више то понављају, то их више то мучи“, рекао је Вучић и закључио: „Знам да ово нико не жели да слуша у Србији, али ми морамо да будемо спремни на компромисе.“

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 17:10