Slaviša Ristić / - FOTO: NOVA S
06/12/2022 u 13:55 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Poslanik Kosova najavio tužbu protiv Vučića: Ako mi se nešto desi, on je odgovoran

Podsjetio je da je predsjednik Srbije na jednoj sednici parlamenta rekao da je Ristić od Prištine primio 120.000 eura, dok je na jednoj konferenciji pomenuo da je u pitanju više stotina hiljada eura

Poslanik "Ujedinjenih" u Skupštini Srbije i bivši predsjednik opštine Zubin Potok Slaviša Ristić izjavio je da je blizu odluke da tuži predsjednika Srbije Aleksandra Vučića jer je u više navrata tvrdio da je primao stotine hiljada eura od prištinskih institucija.

- Aleksandre Vučiću, za bezbjednost moju i moje porodice, kao i prijatelja iz pokreta Otadžbina, ako nam se nešto desi ti ćeš biti odgovoran za podstrekivanje“, rekao je Ristić novinarima u Skupštini.

Podsjetio je da je predsjednik Srbije na jednoj sednici parlamenta rekao da je Ristić od Prištine primio 120.000 eura, dok je na jednoj konferenciji pomenuo da je u pitanju više stotina hiljada eura.

- Ja kao predsjednik opštine Zubin Potok nisam primio ne 120.000 ili stotine hiljada eura, nisam jedan euro primio od takozvanih prištinskih institucija iz prostog razloga što se Slaviša Ristić kao predsjednik opštine nije nalazio na platnom spisku takozvane Republike Kosovo i za to imam dokaze, kazao je Ristić.

Kazao je da on taj novac nije mogao da primi jer ga prištinske institucije nisu smatrale zaposlenim zato što nema kosovska dokumenta, ličnu kartu i bankovni račun.

Ristić je dodao da će Vučić tvrdnje morati da dokaže na sudu i da će u konsultaciji sa svojim advokatom protiv Vučića podnijeti tužbu jer smatra da mu je ugrožena bezbjednost.

- Ne samo za povredu ugleda i za neki duševni bol, jer znam da je to laž, već prije svega da se na taj način ugrožava moja bezbjednost i bezbjednost mojih prijatelja na Kosovu i Metohiji samo zato što kritikujemo, samo zato što smo govorili svih ovih godina da je greška ulazak u takozvane kosovske institucije i da smo Briselskim sporazumom izgubili državu Srbiju na prostoru Kosova i Metohije, kazao je Ristić.

Naveo je da je 2016. godine pucano na njegovu kuću i bačena bomba u izbornom danu, zbog toga što je, po njegovim riječima, u kampanji kritikovao vlast i Briselski sporazum, za koji smatra da je „poguban“.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. februar 2023 21:41