/ -Фото: Јутјуб
19/09/2021 u 17:36 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Потресне сцене: Објављени први кадрови филма и серије "Олуја"

На хиљаде људи је убијено и нестало, а ово је први пут да српска кинематографија покрива тему страдања Срба у том периоду

Филм и серија "Олуја", који обрађују тему једног од највећих српских страдања у новијој историји, добио је свој први званични тизер видео сачињен од потресних сцена.

Први кадрови у тизеру прожети страхом, тугом, неизвјесношћу и храброшћу, потврђују намјеру редитеља и сценаристе Милоша Радуновића да кроз овај филм и серију ода почаст судбинама обичних људи који су кроз историју највише пропатили, а због политике остали занемарени.

Снимање филма и серије "Олуја" почело је у јулу, а екипа се тренутно налази у другој половини снимајућег периода.

image
-Фото: Јутјуб

Премијерно приказивање филмског остварења очекује се у децембру, док би серија сачињена од 12 епизода требало да крене са емитовањем у марту 2022. године.

У саопштењу је наведено да су глумци, међу којима су Јово Максић, Златан Видовић, Новак Билбија, Марија Пикић и Јелена Човић, изванредном глумом и у овом кратком сегменту који је приказан успјели су да пренесу снажне емоције на публику и на адекватан начин најаве једно историјски важно филмско остварење какво је "Олуја".

- Изузетно сам поносан на екипу са којом сарађујем на овом пројекту. Ријеч је о врхунским глумцима који су веома емотивно доживјели рад на овом филму и у потпуности му се посветили. Имамо огромну одговорност али даћемо све од себе да заједничким снагама испричамо причу достојну патње свих оних који су 1995. преживјели голготу - рекао је Радуновић.

Kолоне људи избјегле су у Србију током операције "Олуја" која је трајала од 4. до 9. августа 1995. године.

На хиљаде људи је убијено и нестало, око 250.000 протјерано, а ово је први пут да српска кинематографија покрива тему страдања Срба у том периоду.

- Није ми био циљ да се бавим политиком, већ да прикажем страдање нашег народа које је стално занемарено. Прелако заборављамо своје жртве и право је вријеме да се коначно бавимо њима. Желим да све те људске приче остану записане, да их отргнемо од заборава. Треба да се зна да је тај народ живио на тим просторима и да им се десило нешто страшно - истакао је Радуновић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community

Izdvojeno

02. decembar 2021 13:33