Марко Миљковић и Вељко Беливук Фото: Принтсцреен/Тв Пинк
15/10/2021 u 12:46 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Потврђена оптужница против Веље Невоље и његове групе

Подсјетимо, у јулу мјесецу ове године против Вељка Беливука и Марка Миљковића, али и још против 29 припадника њихове криминалне екипе, подигнута је оптужница

Кривично ванпретресно вијеће Вишег суда у Београду – Посебно одељење за организовани криминал, на сједници одржаној 27. септембра 2021. године доњело је рјешење о потврђивању оптужнице Тужилаштва за организовани криминал, која је подигнута против окривљеног Вељка Беливука, звани Веља Невоља сазнаје Kurir.рс.

Испитујући оптужницу Тужилаштва за организовани криминал кривично ванпретресно вијеће је стало на становишту да докази и подаци прикупљени у досадашњем току поступка, по свом квалитету и значају, пружају довољан основ за извођење закључка о постојању оправдане сумње да су окривљени предузели радње из чињеничног описа кривичних дјела која им се оптужницом стављају на терет, односно да су испуњени неопходни материјални услови за оптужење у конкретном случају.

Против овог рјешења окривљени и њихови браниоци могу изјавити жалбу Апелационом суду у Београду, у року од три дана од дана пријема решења.

Подсјетимо, у јулу мјесецу ове године против Вељка Беливука и Марка Миљковића, али и још против 29 припадника њихове криминалне екипе, подигнута је оптужница.

Оптужница је написана на 322 стране и са доказима и осталим оптужбама упућена је у суд на потврђивање. Они су оптужени за пет убиства, нелегално држање и растурање наркотика и оружја, отмицу и силовање. Ријеч је о бруталним убиствима извршеним у викендици у Ритопеку гдје су мучени и ликвидирани Александар Глигоријевић Пуки, Горан Величковић Гокси, Милан Лјепоја, Лазар Вукичевић и Здравко Радојевић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 23:26