Александар Вучић / Фото: SCREENSHOT
22/06/2021 u 06:42 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Предсједник Србије данас посланицима подноси извјештај о току преговора Београда и Приштине

На дневном реду су Извjештаj о раду Канцелариjе за Косово и Метохиjу у периоду од маjа 2019. до jуна 2021. и Извjештаj о преговарачком процесу са Приштином од маjа 2019. до 15. jуна 2021

У Скупштини Србиjе данас се одржава посебна сједница на коjоj ће предсjедник земље Александар Вућић посланике обавиjестити о току преговора Београда и Приштине.

На дневном реду су Извjештаj о раду Канцелариjе за Косово и Метохиjу у периоду од маjа 2019. до jуна 2021. и Извjештаj о преговарачком процесу са Приштином од маjа 2019. до 15. jуна 2021. 

Оба извjештаjа подниjела jе српска влада, али ће их посланицима и jавности, како jе наjављено, представити предсjедник Србиjе.

У извjештаjу jе наведено ко jе све учествовао у досадашњим преговорима, о коjим темама се разговарало и шта jе до сада имплементирано.

Констатовано jе да Приштина ниjе испунила преузете обавезе, приjе свега ниjе формирала Заjедницу српских општина, ниjесу до краjа риjешена питања полициjе и правосуђа, нема већег напретка ни о питањима енергетике, телекомуникациjа нити катастра, смањен jе броj званичних посjета, нема повратка Срба на Косово, нема напретка у признавању диплома.

У извjештаjу jе наведено да jе побољшања привредна сарадња, слобода кретања и протока људи робе и капитала.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 18:51