Радован Вишковић / - РТРС
11/10/2023 u 12:05 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Premijer Republike Srpske u posjeti Rusiji

Višković je u Moskvu stigao na poziv potpredsjednika ruske vlade Aleksandra Novaka gdje će učestvovati na međunarodnom forumu "Ruska energetska sedmica"

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković od boravi u radnoj poseti Rusiji, gde će na poziv potpredsjednika ruske vlade Aleksandra Novaka učestvovati na međunarodnom forumu "Ruska energetska sedmica".

Višković će se na forumu u Moskvi obratiti na panel-diskusiji "Globalno tržište nafte i gasa: Kako proći kroz period turbulencije?", najavljeno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

Prisustvovaće i plenarnoj sednici, kojoj će predsjedavati predsjednik Rusije Vladimir Putin.

U saopštenju je najavljeno da će Višković tokom boravka u Rusiji, koja će trajati do petka, 13. oktobra, razgovarati sa potpredsjednikom ruske vlade Aleksandrom Novakom i da će imati niz bilateralnih susreta sa ruskim privrednicima.

U delegaciji Vlade RS je i ministar energetike i rudarstva Petar Đokić.

Iz resornog ministarstva je najavljeno da će na forumu biti riječi o afirmaciji energetskih politika Republike Srpske, aktivnostima koje su do sada realizovane i nastavku saradnje sa Rusijom, kao i o potencijalu za uspostavljanje šire međunarodne saradnje u novim geopolitičkim okolnostima.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Izdvojeno

18. maj 2024 10:24