Уље у фабрици (ФОТО: АГРОКЛУБ.РС) / - ФОТО: АГРОКЛУБ.РС
05/02/2023 u 01:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Priština zabranila prodaju jestivog ulja iz Srbije

Kako se tvrdi, Agencija za metrologiju je utvrdila da jestivo ulje proizvedeno u centralnoj Srbiji ne ispunjava kriterijume prosječne količine

Vlasti u Prištini odlučile su da zabrane prodaju i povuku sa tržišta jestivo ulje iz centralne Srbije, jer ono, kako je navedeno, ne ispunjava kriterijume za prosječnu količinu proizvoda u ambalaži koja je propisana.

Ministarstvo industrije Kosova je saopštilo da je tržišna inspekcija odlučila da obustavi prodaju jestivog ulja iz centralne Srbije i povuče ga sa tržišta, piše Koha.

Kako se tvrdi, Agencija za metrologiju je utvrdila da jestivo ulje proizvedeno u centralnoj Srbiji ne ispunjava kriterijume prosječne količine i zbog toga je tržišna inspekcija preduzela mjere u skladu sa važećom zakonskom regulativom, a uvozniku tog ulja je zabranjeno da ga prodaje i naloženo je povlačenje tog proizvoda sa tržišta u roku od 15 dana.

Iako je Priština više puta pozivala na bojkot robe iz centralne Srbije, podaci institucija pokazuju da Kosovo uveze najviše robe upravo iz centralne Srbije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. mart 2023 18:01