/ Фото: Википедија
02/06/2022 u 08:55 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Приштинска полиција забранила српским свештеницима да служе литургију

Полицајци нису хтјели да комуницирају на српском језику, после чега су свештеници одлучили да се врате у цркву Светог Николе и у њој служе литургију

Полиција у Приштини спријечила је двојицу српских свештеника да служе литургију у храму Христа Спаса у том граду поводом празника Спасовдана.

Православни свештеници Станиша Арсић и Зоран Гођевац су јутрос око 4.30 сату кренули да служе литургију поводом Спасовдана у храму Христа Спаса у Приштини.

Како јавља РТС, полицајац их је прво легитимисао а онда и забранио им да откључају цркву.

-Брзо се појавио већи број полицајаца, кордон од осморо њих био је крај нас, а са друге стране смо примијетили још два аутомобила са полицијом, како би спријечили да одржимо литургију- казао је Арсић РТС-у.

Навео је да полицајци нису хтјели да комуницирају на српском језику, да су им на кратко задржали документа, после чега су свештеници одлучили да се врате у цркву Светог Николе и у њој служе литургију.

Православни храм Христа Спаса у Приштини је незавршен, али повремено свештеници са владиком Теодосијем у њему служе литургије.

Подигнути храм и његов завршетак оспоравају послератне власти у Приштини, тврдећи да је подигнут нелегално, на земљишту Универзитета.

Отац Станиша додаје да Епархија има одлуку суда да је храм под патронатом цркве и да нема никакве сметње да се у њему служи литургија.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 06:41