FOTO: MUP RS, Osumnjičeni / - FOTO: MUP RS, OSUMNJIčENI
17/11/2023 u 22:47 h
Svetlana ĆetkovićSvetlana Ćetković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Produžen pritvor osumnjičenom za masovno ubistvo kod Mladenovca

Urošu B. je pritvor produžen zbog opasnosti od bjekstva, da ne bi u kratkom periodu ponovio krivično djelo

Osumnjičenom da je 4. maja u selima Dubona i Malo Orašje ubio devet, a ranio 12 osoba Urošu B:  Viši sud u Smederevu produžio je pritvor za još 30 dana. Pritvor je produžen i njegovom ocu Radiši B, ujaku Goranu G. i bratu od ujaka Borisu G, potvrđeno je RTS-u u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu.

Urošu B. je pritvor produžen zbog opasnosti od bjekstva, da ne bi u kratkom periodu ponovio krivično djelo, kao i zato što se tereti za krivično djelo za koje je propisana kazna zatvora preko 10 godina, a način izvršenja djela je doveo do uznemirenja javnosti, kažu u Višem sudu u Smederevu.

Njegovom ocu Radiši B. pritvor je produžen da ne bi u kratkom periodu ponovio krivično djelo i zbog uznemirenja javnosti, a ujaku Goranu G. i bratu od ujaka Borisu G. zbog uznemirenja javnosti.

Pritvor im može trajati najduže do 17. decembra.

Više javno tužilaštvo u Smederevu je optužnicu protiv njih podiglo pre skoro mjesec dana, 18. oktobra, ali zbog štrajka radnika Pošte Srbije, optužnica nije uručena svima.

Urošu B. optužnicom je stavljeno na teret teško ubistvo u sticaju sa krivičnim djelima nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, otmica i neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila.

Njegovom ocu Radiši B. stavljeno je na teret izvršenje krivičnih djela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i stavljanje u promet oružja i eksplozivnih materija u sticaju sa krivičnim delom teško djelo protiv opšte sigurnosti.

Istragom je utvrđeno da je Radiša B. u kući u kojoj je živio neovlašćeno držao veću količinu vatrenog oružja, municije i eksplozivnih materija i to  jedan pištolj, jedan revolver, 241 metak različitog kalibra, 854,38 grama crnog baruta, kao i različite djelove za oružje.

Goran i Boris G. iz Kragujevca optuženi su zbog postojanja opravdane sumnje da su izvršili krivično djelo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i stavljanje u promet oružja i eksplozivnih materija, jer su u kući i pomoćnoj prostoriji neovlašćeno držali veću količinu oružja, municije i eksplozivnih sredstava.

Urošu B. stavljeno je na teret da je 4. maja u Malom Orašju kod Smedereva i Duboni kod Mladenovca, pucajući iz automatske puške i pištolja, lišio života devet osoba, od kojih je dvoje bilo maloljetno, a pokušao da liši života još 20 osoba, od kojih je ranio njih 12.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 11:36