/ - FOTO: MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE
16/04/2024 u 13:13 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Pronađeno tijelo podoficira Vojske Srbije: Upao u kanal Dunav-Tisa-Dunav tokom redovnih vježbi

Tijelo zastavnika prve klase M. T. pronađeno je jutros u kanalu Dunav-Tisa-Dunav-

Jedan podoficir Vojske Srbije je teže povrijeđen, dok se za drugim tragalo poslije incidenta tokom vježbe na kanalu Dunav-Tisa-Dunav, podsjeća Nova.rs. U pitanju je bila pokazna tačka ronilačke jedinice, kada dvojica ronilaca iskaču zajedno iz helikoptera u pokretu.

Incident se desio kod vojnog poligona „Orešac“ u Deliblatskoj peščari i to tokom vježbe pripadnika 72. brigade za specijalne operacije, prenosi Nova.rs.

- U pitanju su iskusni i uvježbani vojni specijalci, koji su tu vježbu sigurno izveli mnogo puta do sada, pa nije jasno šta se tačno desilo. Da li je došlo do iznenadnog udara vjetra ili je po srijedi neka druga okolnost koja je uticala da ova rutinska vježba pođe po zlu, tek treba da se utvrdi. Moguće je da su možda bili previsoko ili da je helikopter išao brže nego što treba, sve to tek mora da se istraži - objasnio je sagovornik Nova.rs.

Kako je ranije saopšteno iz Ministarstva odbrane, do incidenta je došlo prilikom vježbe helikopterskog desanta u vodu, na kanalu Dunav-Tisa-Dunav prilikom realizacije redovnih vježbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu kanala, u rejonu vojnog kompleksa „Orešac“ oko 12.15 časova.

Povrijeđeni podoficir, koji je odmah prebačen u bolnicu, još uvijek je u teškom stanju, podsjeća Nova.rs.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
22. maj 2024 20:36