Дарко Шарић / - интернет
03/06/2022 u 17:51 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Проширена истрага против Шарића и осам чланова његове групе

Поред Дарка Шарића наредбом од 31. маја од проширесњу истраге обухваћени су и адвокат Дејан Лазаревић, Бојан Станојковић, Данило Одовић, Никола Спасојевић, Стефан Андрејић, Марко Вукић, Урош Радовановић и Милан Вучинић.

Тужилаштво за организовани криминал Србије проширило је истрагу против Дарка Шарића и још осам чланова његове организоване криминалне групе, потврђено је РТС-у у тужилаштву.

Како се наводи, поред Дарка Шарића наредбом од 31. маја од проширесњу истраге обухваћени су и адвокат Дејан Лазаревић, Бојан Станојковић, Данило Одовић, Никола Спасојевић, Стефан Андрејић, Марко Вукић, Урош Радовановић и Милан Вучинић.

У бјекству су Станјоковић, Спасојевић, Андрејић, Вукић и Вучинић, којег нема у наредби о спровођењу истраге, док су остали осумњичени у притвору.

Шарићу се на терет стављају кривична дјела удруживање ради вршења кривичних дјела у стицају са два кривична дјела припрема тешког убиства и то на штету свједока сарадника Небојше Јоксовића.

Терети се и за два кривична дјела недозвољена производња, држање и промет оружја и експлозивних материја, изазивање опште опасности у саизвршилаштву, као и изазивање опште опасности у саизвршилаштву и у покушају и кривично дело лажно пријављивање у саизвршилаштву.

Адвокат Дејан Лазаревић се терети за кривично дјело удруживање ради вршења кривичних дјела, у стицају са кривичним дјелом тешко убиство и кривично дјело лажно пријављивање у саизвршилаштву.

Бојан Станојковић се терети за кривично дјело удрживање ради вршења кривичних дјела у стицају са кривичним дјелом тешко убиство, недозвољена производња, држање, ношење и промет оружија и експлозиваних материја и изазивање опште опасности у саизвршилаштву и кривично дјело лажно пријављивање у саизвршилаштву.

Данило Одовић се терети за кривично дјело удруживање ради вршења кривичних дјела у стицају са кривичним дјелом тешко убиство.

Никола Спасојевић се терети за кривично дјело удруживање ради вршења кривичних дјела у стицају недозвољена производња држање ношење и промет оружја и експлозивних материја и изазивање опште опасности у саизвршилаштву и у покушају.

Марко Вукић, Стефан Андрејић и Урош Радовановић се терете за удруживање ради вршења кривичних дјела у стицају са по два кривична дјела недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, по једно кривично дјело изазивање опште опасности у саизвршилаштву, кривично дјело изазивање опште опасности у саизвршилаштву и у покушају.

Милан Вучинић се терети за кривично дјело удруживање ради вршења кривичих дјела у стицају са кривичним дјелом тешко убиство.

У међународној полицијској акцији 14. aприла је ухапшен Дарко Шарић. Сумња се да је он био организатор криминалне групе која је дјеловала на територији Србије, Европе и Јужне Америке.

Да подсјетимо, Дарко Шарић је 2020. у Специјалном суду осуђен на 15 година затвора, као организатор групе која се терети за кријумчарење 5,7 тона кокаина из Јужне Америке у Западну Европу током 2008. и 2009. године.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 01:20