01/07/2021 u 11:32 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Протест адвоката Србије: Повлачење Нацрта закона о парничном поступку или радикалније мјере

Адвокати су се прије шетње окупили испред сједишта АКС, гдје су поручили „да АКС није добро реаговала и да не треба даље срљати са таквим нацртом“

Адвокати који захтјевају повлачење Нацрта измјена закона о парничном поступку из јавне расправе кренули су у протестну шетњу до Врховног касационог суда и Министарства правде у Београду, преноси N1.

Они на челу протестне колоне носе транспаренте: „Ни корак назад“, како гласи и назив њиховог покрета.

Тренутно их је више десетина, али како је речено, радни је дан и суђења су у току, те је разумљиво да их није у већем броју.

Адвокат Јелена Павловић изјавила је да они траже повлачење нацрта из јавне расправе, а у супротном ће приступити радикалнијим мјерама.

Она је навела да је за данас, како сазнаје, планиран састанак Радне групе за измену тог нацрта у Министарству правде, коју су формирали министарка Маја Павловић и предсједник Адвокатске коморе Србије (АКС) Виктор Гостиљац.

Међутим, како је казала, ту радну групу не признају Адвокатска комора Београда (АКБ) и бројне друге адвокатске коморе.

Адвокати су се прије шетње окупили испред сједишта АКС, гдје су поручили „да АКС није добро реаговала и да не треба даље срљати са таквим нацртом“.

-Ми тражимо поштовање Устава и закона кроз његове измјене- поручили су адвокати, тврдећи да је овај нацрт противан интересима грађана.

Саобраћај у Улици кнеза Милоша тренутно је у једној траци заустављен, а шетњу адвоката прати возило са разгласом са којег пуштају музику.

Адвокате су подржали и чланови Удружених синдиката Србије „Слога“.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 04:29