Milan Knežević / - DNP
08/06/2024 u 11:55 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Prvi Svesrpski sabor u Beogradu – Knežević: Naše prisustvo ovdje šalje poruku da nismo manjina u Crnoj Gori

U Beogradu se održava Prvi svesrpski sabor pod nazivom "Jedan narod, jedan sabor – Srbija i Srpska". Na saboru učestvuju delegacije iz Srbije i Republike Srpske. Planirana je zajednička sjednica dvije vlade, kao i zajednički umjetnički program ansambala iz Srbije i Republike Srpske.

Osim u glavnom gradu, programi su planirani širom Srbije.

Lider DNP-a Milan Knežević rekao je da je brojna delegacija na Saboru i današnji sabor demonstrira neraskidive veze Srbije sa Crnom Gorom, zbog zajedničke prošlosti i izazova.

- Vjerujem da zajednički možemo da gradimo budućnost bez obzira na sve što se izdešavalo prethodnih nekoliko nedjelja i mjeseci kada su neke nesmotrene i pogrešne odluke vlade Milojka Spajića pogoršale odnose sa Srbijom, podvukao je Knežević.

Bulatović: DNP neće u Vladu zbog rezoluciјe o Srebrenici

Naše prisustvo ovde šalje poruku da nismo manjina u Crnoj Gori i da većinska Crna Gora ne podržava odluku Spajića, poručio je Knežević.

Govoreći o rezoluciji o Srebrenci, Knežević napominje da Crna Gora nije bila kosponozor rezolucije ali je podnijela amandmane, za koje se zakačila Njemačka.

- Vjerujem da će naše današnje prisustvo otvoriti nove vidike saradnje Srbije i Crne Gore. Sada je na potezu premijer Spajić da uvaži prosrpske stanke koje ne mogu da pređu preko glasanja o rezoluciji o Srebrenici. Želimo da potpišemo međudržavni sporazum o dvojnom državljanstvu, želimo specijalne i duhovne veze sa Srbijom i da stvorimo osnov da se više nikad ne desi rezolucija o Srebrenci, zaključio je Knežević.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
04. jul 2024 02:35