/ Фото: Архива
24/11/2021 u 23:09 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Путин и Вучић ће у Сочију разговарати и о Kосову

И цијена гаса за Србију могла да буде једна од тема током састанка

Предсједник Русије Владимир Путин и предсједник Србије Александар Вучић ће се на сјутрашњим разговорима у Сочију, између осталог, фокусирати и на рјешење косовске кризе, наводи се у саопштењу званичног Kремља.

- Планирано је да се дотакну горућих питања руско-српског стратешког партнерства у политичкој, трговинској, економској, културној и хуманитарној сфери, као и да размијене мишљења о ситуацији на Балкану, укључујући и изгледе за рјешење питања Kосова - наводи се у саопштењу.

Раније данас је портпарол Kремља Дмитриј Песков потврдио да ће Путин сутра у Сочију разговарати са Вучићем о "сарадњи двије земље на обострану корист", што ће, како је оцијенио Песков, бити "веома важни разговори са савезником и пријатељем Русије".

- Наши билатерални односи су посебне природе. Они су свеобухватни када је ријеч о сарадњи и интеракцији на обострану корист, како у трговини и економији, тако и у инвестицијама, о чему ће сигурно бити ријечи током сјутрашњег сусрета - навео је Песков.

Он је, одговарајући на питање новинара, рекао да би цијена гаса за Србију могла да буде једна од тема током сјутрашњег разговора двојице лидера.

- Вучић је више пута изјавио да ће покренути то питање, па се разговор о том питању може очекивати - навео је Песков.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

25. april 2024 00:53