Mila Radoičić / - FOTO: MEDIJA CENTAR/N1
29/09/2023 u 14:45 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Radoičić priznao da je organizovao grupu u Banjskoj

Radoičić je u izjavi istakao da u tome nije imao nikakvu pomoć vlasti iz Beograda, niti ih je o svojim namjerama obavijestio jer su se već ranije razišli u određenim stavovima

Potpredsjednik Srpske liste Milan Radoičić preuzeo je na sebe cjelokupnu odgovornost za dešavanja u selu Banjska na sjeveru Kosova, navedeno je u izjavi koju je medijima pročitao njegov advokat Goran Petronijević.

„Obavještavam javnost da sam zajedno sa mojim sunarodnicima dana 24. septembra došao na sjever Kosova i Metodije u predjelu Banjske“, naveo je Radoičić u izjavi, prenosi N1.

Kako dodaje, razlog njegovog vraćanja na Kosovo bio je da „ohrabri narod u otporu režimu Aljbina Kurtija“.

Radoičić je u izjavi istakao da u tome nije imao nikakvu pomoć vlasti iz Beograda, niti ih je o svojim namjerama obavijestio jer su se već ranije razišli u određenim stavovima.

„Obavještavam sve dežurne progonitelje srpskog naroda, da sam lično obavio sve logističke pripreme za odbranu srpskog naroda od okupatora, a ovaj čin nema nikakve veze sa mojim ranijim političkim angažmanom. O ovome nijesam obavještavao nikoga od vlasti Srbije i lokalnih struktura, niti sam od njih imao bilo kakvu pomoć jer smo do tada već imali razlike u stavovima“, navodi se u pisanoj izjavi Radoičića.

U nedjelju 24. septembra u selu Banjska je ubijen kosovski policajac, poslije čega je uslijedila akcija specijalnih jedinica kosovske policije usmjerena na naoružanu grupu koja je utočište pokušala da pronađe u manastiru Banjska. U akciji su ubijena trojica Srba, porijeklom sa sjevera Kosova.

Odgovarajući na pitanja novinara, Petronijević je rekao da, prema prethodnim informacijama koje ima, nije bila namjera da kosovski policajac strada.

„Po onim prethodnim informacijama, da je kosovski policajac stradao od eksplozije a ne od metka i to od eksplozije koja nije namijenjena niti njemu niti bilo kom drugom“, rekao je Petronijević, napominjući da on sam nije bio tamo.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. decembar 2023 00:09