/ - ЕДИ РАМА/ - РТС
06/05/2022 u 14:15 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Рама: Комшије не могу да се бирају, морамо да заборавимо хаос који смо урадили једни другима

Овдје смо да останемо, Срби неће нигдје отићи, као ни Хрвати и Црногорци, навео је премијер Албаније

Премијер Албаније Еди Рама поручио је да комшије не могу да се бирају, да Срби, Хрвати и Црногорци неће нигдје да оду и да сви морамо да одрастемо и заборавимо на хаос из прошлости, преноси Danas.rs.

Говорећи на 18. конференцији Јадранско-јонске иницијативе, Рама је истакао да не треба заборавити колико су се други користили леђима наших земаља и невољама које смо сами створили, алудирајући на земље Балкана.

-Овдје смо да останемо, Срби неће нигдје отићи, као ни Хрвати и Црногорци. Морамо то средити и заборавити сав хаос који смо приређивали једни другима. Не заборавимо колики је губитак улагати у мржњу. Пут нам је још дуг, али данас смо боље мјесто у односу на оно гдје смо били- рекао је Рама.

Рама је истакао да је украјински сукоб изузетна лекција и позвао све у региону да наставимо путем мира и да не упаднемо у замке прошлости.

-Поука овог рата је драгоцјена за све нас. То је веома важан тренутак у нашој историји. Важно је да се ова сарадња исплати, а нема сумње да смо, појединачно гледано, данас бољи него што смо били раније, али и даље губимо много нашег потенцијала да живот учинимо много бољим- казао је Рама, преноси Косво онлајн.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 11:58