/ -F OTO: UNSPLASH - ERIK MCLEAN
01/12/2023 u 20:45 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

REM Srbije: Pokrenut postupak protiv TV "Pink" zbog eksplicitnog snimka u jutarnjem programu

Kako se navodi u saopštenju REM-a, sporni sadržaj emitovan je 1. decembra 2023. godine u periodu od 5.30 do 11 časova

Savjet Regulatornog tijela za elektronske medije (REM) Srbije na hitnoj sjednici održanoj danas pokrenuo je postupak protiv TV Pink, zbog osnovane pretpostavke da je došlo do povrede Zakona o elektronskim medijima, u vezi sa prikazivanjem seksualno eksplicitnog snimka u emisiji "Novo jutro", prenosi Danas.rs.

Kako se navodi u saopštenju REM-a, sporni sadržaj emitovan je 1. decembra 2023. godine u periodu od 5.30 do 11 časova.

Dodali su da je Stručna služba REM-a uvidom u sporni sadržaj zaključila da je isti potencijalno u suprotnosti sa članom 65 i članom 70 Zakona o elektronskim medijima, kao i odredbama člana 13, 20 i 28 Pravilnika o zaštiti ljudskih prava u oblasti pružanja medijskih usluga, kao i člana 4 Pravilnika o zaštiti prava maloljetnika u oblasti pružanja medijskih usluga.

- Naime, sadržaj emisije je jasno političkog predizbornog karaktera (i kao takav označen). S druge strane, seksualni čin jepotpuno privatni događaj koji ne može biti doveden u vezu sa prirodom informacije koja se odnosi na politički život, koji je po definiciji javno pitanje tako da je riječ o neskladu sa članom 13. stav 1. tačka Pravilnika o zaštiti ljudskih prava u oblasti pružanja medijskih usluga -kazali su iz REM.

U saopštenju ističu da je, s obzirom na to da je objavljeni medijski sadržaj izrazito ličnog karaktera, u neskladu i sa Pravilnikom o zaštiti ljudskih prava u oblasti pružanja medijskih usluga.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
REMSRBIJATV PINK
23. februar 2024 12:10