Asmalova  / -FOTO: TVITER
07/08/2022 u 12:49 h
Aleksandra BoškovićAleksandra Bošković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ruska novinarka proglašena personom non grata na Kosovu

Mnoge države navode da se Asmalova bavi špijunažom za ruske vojne obavještajne službe i da je djelovala pod maskom novinara

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja saopštio je da je ruska novinarka Darija Asmalova proglašena personom non-grata i da joj je zabranjen ulazak na Kosovo pet godina.

-Kao ministar unutrašnjih poslova, u okviru svojih zakonskih ovlašćenja, proglasio sam Dariju Asmalovu nepoželjnom osobom u Republici Kosovo. Ovom licu je zabranjen ulazak na teritoriju Republike Kosovo pet godina- napisao je Svečlja.

Kako je kazao, svako ko određenim ciljevima ili direktivama šteti ili pokušava da destabilizuje Kosovo, suočiće se bez sumnje sa snagom zakona.

Kosovski ministar je u subotu izjavio da je Asmalova privedena na prelazu sa Srbijom.

On tvrdi da se mnoge države navode da se Asmalova bavi špijunažom za ruske vojne obavještajne službe i da je djelovala pod maskom novinara.

Aslamova se, kako prenosi Sputnjik, javila se redakciji u Moskvi i saopštila da se nalazi u Raškoj.

Vlasti pu Prištini su je tokom noći pustile iz policije, nakon čega je autobusom prešla granicu srpske autonomne pokrajine.

- Na granicu sam stigla jutros oko četiri sata. Srpski graničari su me takođe ispitivali. Pokušali su da utvrde razlog zašto nema primjedbe o deportaciji- saopštila je Aslamova.

Aslamova je saopštila da su joj, dok je bila u policiji u južnoj srpskoj pokrajini, govorili da je mogu razmijeniti za Amerikance ili predati Ukrajini.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. april 2024 20:56