Aleksandar Bocan-Harčenko / - SKRINšOT
17/08/2022 u 17:59 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ruski ambasador: "Vučić neće promijeniti stav o sankcijama Rusiji"

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ostaće pri svojoj politici odbacivanja bilo kakvih sankcija Rusiji, siguran je Aleksandar Bocan-Harčenko

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko izjavio je danas da će predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ostati pri svojoj politici odbacivanja bilo kakvih sankcija Rusiji.

"Pitanje pritisaka i pokušaja da se primora Beograd da okrene leđa Rusiji postoji i postojaće, ali na osnovu Vučićevih zvaničnih izjava i ličnih kontakta sa njim, postoji razlog da vjerujemo da je Vučićev pristup u pogledu odbijanja antiruskih mjera veoma stabilan i principijelan i da će tako ostati", rekao je diplomata, prenosi TASS.

Ambasador je izjavio da je Vučićev stav sasvim jasan i definitivan u kontekstu politike koju Srbija vodi strateški i dugoročno i koju Srbija nije napustila, među kojima je i ulazak u Evropsku uniju i nastavak pristupnih pregovora.

"Druga stvar je što je Zapad sve ove zahtijeve evropskog puta prema Beogradu sveo na tri zahtjeva, pridruživanje antiruskim sankcijama, priznavanje nezavisnosti Kosova i smanjenje veza sa rukovodstvom Republike Srpske", rekao je on.

Harčenko je rekao da su to "zahtjevi koji su najosjetljiviji i apsolutno neprihvatljivi za Beograd".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. septembar 2022 07:07