Александар Шапић / - фото: РТС
29/05/2021 u 14:30 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Шапић изабран за потпредсједника Главног обора СНС-а

Главни одбор Српске напредне странке (СНС) одобрио је једногласно да Српски патриотски савез (СПАС) на челу са Александром Шапићем приступи тој странци

лександар Шапић изабран је за потпредсједника Главног одбора Српске напредне странке (СНС) након што је Српски патриотски савез на чијем је челу и формално приступио тој странци. 

То је одлучено на сједници Главног одбора СНС-а.

Изјавио је  да је Српска напредна странка „схватила да постоји због Србије, а не да Србија постоји због ње“.

- То не смије никада да се заборави - рекао је Шапић.

Он је казао да је свестан одговорности функције у организацији која по његовим ријечима, има „огромну одговорност за вођење Србије“.

- Трудићу се да учиним колико год је могуће да СНС нашим уласком постане боља, а вјерујем да ће и странка учинити да и ми будемо бољи. Покушаћу да оправдам то повјерење својим радом и верујем да ће наша држава и народ од тога да осети неку корист - казао је нови потпредсједник Главног одбора СНС.

Оцијенио је да се СНС данас није иста организација као када је прије 13 година основана.

- Српска напредна странка се стално мијењала, али је још Винстон Черчил рекао да ако желите да стално будете исти, морате увијек да се мењате. Ако желите да будете онај који доноси напредак, морате стално да се ажурирате и да се мењате - казао је Шапић.

Главни одбор Српске напредне странке (СНС) одобрио је једногласно да Српски патриотски савез (СПАС) на челу са Александром Шапићем приступи тој странци.

- Добро дошли у своју странку - поручио им је раније данас Вучућ.

 Вучић је рекао да је са СПАС-ом постигнута сагласност око свих „кључних питања“, наводећи да Србију чекају велики притисци, али и да је потребно наставити са великим резултатима у економији и здравству.

Он је додао да су се „сагласили око најважнијих циљева“

- Мислим да је важно да пред велике догађаје и притиске који нас очекују, али рекао бих и пред наставак изузетних резултата које постижемо у економији и здравству, да нам је потребно да имамо још више људе, још више енергије, да не чувамо позиције у странци само унутар себе - рекао је он.

Вучић је потврдио писање српских медија да је актуелни министар одбране Небојша Стефановић поднио оставку на мјесто предсједника Градског одбора странке у Београду.

Вучић: Добио сам оставку Небојше Стефановића, неће бити скидање глава у нашој странци

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 23:56