Фото: Иван Сенић, Нова С / -Фото: Иван Сенић, Нова С
31/08/2021 u 12:02 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Шапић критикује Кривокапића: Митрополит Амфилохије се преврће у гробу

Дошао је на мјесто премијера на крилима цркве, а сада се неће удостојити да оде на Цетиње, каже потпредсједник Главног одбора Вучићеве странке

Потпредсједник Главног одбора Српске напредне странке (СНС) Александар Шапић критиковао је премијера Црне Горе Здравка Кривокапића, који је јуче саопштио да неће присуствовати устоличењу митрополита Јоаникија на Цетињу.

- Вјерујем да се покојни митрополит Амфилохије окреће у гробу- казао је Шапић за ТВ Пинк. 

Један од функционера странке предсједника Србије Александра Вучића казао је да је Kривокапић „дошао управо на крилима цркве“.

- Сада се неће удостојити ни толико да се нађе тамо гдје ће на мјесто човјека који га је довео доћи друга особа из Српске православне цркве (СПЦ)- навео је Шапић. 

Додао је да му „много тешко пада цијела ситуација са Црном Гором“ и има „утисак да се у Црној Гори рађа једна посебна врста политике“.

- Њу јасно репрезентује Демократска партија социјалиста (ДПС). То је једна екстремистичка, ултра антисрпска политика- сматра Шапић. 

Према његовом увјерењу, људи који су данас на власти у Црној Гори, „или добар дио њих“, очигледно нису дорасли позицији на којој су се нашли, и нису најспремије дочекали „пад“ ДПС и Мила Ђукановића.

- Надам се да неће доћи до сукоба, будући да је атмосфера већ превише наелектрисана. Народ је пуно очекивао од промена и та очекивања за сада нису испуњена, а доводе се у питање неке ствари које се до прије пар година нису доводиле у вези са СПЦ- изјавио је Шапић.

Према његовим ријечима, већ годину дана није ријешен проблем имовине СПЦ. 

- Апелујем на пријатеље и браћу у Црној Гори да покушамо да смиримо страсти. Ово ће проћи, а ми ближих нећемо имати. Најмање нам треба да руку диже брат на брата“, поручио је Шапић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 08:52