Šapić / - FOTO: FACEBOOK
19/12/2022 u 16:20 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Šapić obećava: Vrtići u Beogradu biće besplatni

Od sledeće školske godine svi beogradski osnovci i srednjoškolci dobiće besplatne udžbenike, kazao je gradonačelnik Beograda

Budžet Grada Beograda za sledeću godinu predvidio je da od 2023. godine vrtići i udžbenici za svu djecu budu besplatni, najavio je gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić na konferenciji za medije.

Šapić je rekao da je budžetom obezbijeđen novac da od sledeće školske godine svi beogradski osnovci i srednjoškolci dobiju besplatne udžbenike.

Takođe, dodao je da su obezbijeđena sredstva da od sledeće školske godine sva beogradska djeca besplatno idu u vrtiće.

Gradonačelnik je rekao i da je plan da sledeće godine bude implementirana beogradska kartica uz pomoć koje će, dodao je, građani moći da ostvare brojne benefite.

Naveo je da će svaka beogradska kartica biti personalizovana i da će postojati za tri kategorije građana – maloljetna lica, odrasle i penzionere, to jest osobe starije od 65 godina.

Prema njegovim riječima, jedna od prvih velikih stvari koje će građani moći da ostvare uz pomoć ove kartice su besplatni bazeni tokom čitavog ljeta.

Budžetom za narednu godinu opredeljena su i sredstva za putnu infrastrukturu, a Šapić je najavio da će sledeće godine biti obnovljeno ili rekonstruisano više od 100 ulica u Beogradu.

- Neke će biti presvučene, neke ozbiljno rekonstruisane, a neki bulevari će biti prošireni - zaključio je Šapić-

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 23:29