Aлександар Шапић / - Пинк
29/11/2022 u 21:13 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Šapić ostaje gradonačelnik Beograda

U tajnom glasanju učestovalo je samo 45 od 110 odbornika, za smjenu Šapića glasalo je 44 odbornika, dok je jedan bio protiv

Odbornici Skupštine grada Beograda nisu večeras izglasali nepovjerenje gradonačelniku Beograda Aleksandru Šapiću.

U tajnom glasanju učestovalo je samo 45 od 110 odbornika, za smjenu Šapića glasalo je 44 odbornika, dok je jedan bio protiv.

Za smjenu gradonačelnika potrebno je 56 glasova odbornika, a nova inicijativa za razrješenje gradonačelnika ne može da se podnese u narednih šest mjeseci.  

Inicijativu za smjenu gradonačelnika podijnele su odborničke grupe Ujedinjeni, Moramo-Zajedno, DS i NS sredinom mjeseca.

Oni su optužili Šapića da je počinio niz krivičnih djela i da je zloupotrijebio službeni položaj zato što je počeo nadogradnju svog objekta na Bežanijskoj kosi, a da prethodno nije pribavio potrebne građevinske dozvole, da nije obustavio radove na objektu čak i pošto mu je građevinska inspekcija naložila da to uradi i na kraju, što je kao gradonačelnik Beograda legalizovao taj, kako tvrde, nelegalni objekat od 404 kvadrata.

Odborničke grup Ujedinjeni, Moramo-Zajedno, DS i NS tvrdi da Šapić više nema legitimitet i pravo da vodi Beograd, te da prijestonica zaslužuje boljeg gradonačelnika.

S druge strane, odbornici vladajuće stranke ističu da protiv Šapića ne postoji čak ni krivična prijava zbog nelegalne gradnje jer ju je Treće javno tužilaštvo odbacilo kao neosnovanu.

Odbornici SNS i SPS su, takođe, istakli da je veoma opasno nekog proglašavati krivim u sjedištima političkih partija, a van nadležnih institucija.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 15:59