Radojičić i Šapić / - FOTO: N1
29/06/2022 u 12:07 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Šapić stupio na dužnost gradonačelnika Beograda

Htio je, kaže, da se zahvali bivšem gradonačelniku Radojičiću na svemu što je do sada radio

Novi gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić preuzeo je dužnost od svog prethodnika Zorana Radojičića. Gradonačelnik je najavio i redovne konferencije za medije, "na svakih desetak dana".

Prema njegovim riječima, „danas je simbolično napravljeno preuzimanje dužnosti za medije“.

- Ja sam tu već par dana dolazio, nisam tu cijeli dan, jer postoje još neke moje obaveze prema Opštini Novi Beograd u sledećih mjesec dana koliko se ne izabere predsjednik. Očekujem da ću u sledećih do desetak dana se konačno prebaciti ovdje i biti sve vrijeme, iako su već bili neki sastanci, kaže on.

Htio je, kaže, da se zahvali bivšem gradonačelniku Radojičiću na svemu što je do sada radio.

- Da mu kažem da će vrata Starog dvora uvijek biti otvorena, a ja se nadam da ću uvek moći neki savjet i informaciju od njega da dobijem. Da mu se zahvalim na svemu što je urađeno, što je uradio za Beograd u prethodne četiri godine i ova gradska uprava će pokušati zaista da sve dobre stvari nastavi, da one manje dobre pokušamo da promijenimo, da držimo taj kontinuitet, rekao je Šapić.

Radojičić je poželio sreću novom gradonačelniku i rekao da vjeruje da će on raditi dobro ovaj posao, u interesu građana.

- Što se mene tiče, ja ne volim da patetišem, naravno da mi je bilo lijepo ove četiri godine da zajedno sa Beogradom i Beograđanima radim na unapređenju i funkcionisanju grada. Jedna od glavnih karakteristika u životu je promjenljivost, da život ide dalje, tako da sam sa te strane srećan da se završio ovaj period i da sad ide novi period u mom životu, bilo kao ljekar ili na nekoj drugoj poziciji, kaže on.

Dodaje da vjeruje da će ovaj tim "nastaviti čitav niz projekata koje su oni radili".

- Vjerujem da će biti novih projekata koji se tiču boljeg života Beograđana. Iskustvo je važan faktor u vođenju grada Beograda, Šapić ima dugo iskustvo u lokalnoj samoupravi, ali treba uvijek razgovarati, rekao je.

Medijima se Radojičić zahvalio na saradnji.

- Prošli smo zajedno kroz period mog prilagođavanja, jer nisam imao medijsko iskustvo, što me možda i koštalo politički, ali sve je to bila faza, ja vam se zahvaljujem. Zahvaljujem se Beograđanima, Beograd bez Beograđana nije Beograd, duša Beograda je ono što je najvažnije, rekao je Radojičić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 09:35