/ Foto: Fejsbuk (Šarac)
18/10/2021 u 09:16 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Шарац изрешетан у "Ушћу" прошле године: Осумњичени пао у Будви док је планирао друго убиство

Осумњичени за ликвидацију Шарца је Лазар Илић (24) из Краљева, који му је кобног дана с леђа из "берете" са пригушивачем испалио два хитца у пределу главе

Александар Шарац (35), "Пинк пантер" и близак сарадник шкаљарског клана, прије годину дана тешко је рањен у сачекуши у тржном центру "Ушће" на Новом Београду, а након девет дана преминуо је у Ургентном центру у Београду, подсјећа Kurir.rs.

Осумњичени за ликвидацију Шарца је Лазар Илић (24) из Краљева, који му је кобног дана с леђа из "берете" са пригушивачем испалио два хитца у пределу главе.

- Шарац се 17. октобра око 16.30 довезао својим блиндираним "мерцедесом" у гаражу тржног центра. Возило је паркирао на мјесту за инвалиде и ушао у зграду. После неколико часова вратио се у гаражу и кренуо ка колима. Лазар му је тада пришао с леђа и испалио два хица у потиљак - подсјећа извор и додаје да је осумњичени имао црвену јакну, качкет и хирушку маску.

- Пиштољ је након пуцњаве бацио у жбуње испред тржног центра, гдје су га форензичари касније пронашли. На њему су избрушени серијски бројеви тако да му се тешко може ући у траг порекла, а нема ни било каквих отисака - подсјећа извор и додаје да је ова ликвидација професионално планирано и одрађена.

Лазар Илић тада је идентификован као пуцач на основу снимака сигурносних камера, али и због специфичног хода. Ухапшен је 22. јануара у Будви, заједно са својим суграђанином Страхињом Савићем, гдје су планирали ликвидацију Марка Љубише Кана, високопозиционираног члана шкаљарског клана и пријатеља Луке Бојовића.

- Код Илића је приликом хапшења нађен криптовани телефон са инсталираном апликацијом Скај, пиштољ, али и слика Марка Љубише Кана - каже саговорник и додаје да је полиција успјела да провали шифроване поруке из Илићевог телефона.

- Тајне службе су пратиле комуникацију између Радоја Звицера, Вељка Беливука и Марка Миљковића и тако дошле до одређених контаката који повезују и Илића са њима. Управо тако истражитељи су успјели да спрече и Канову ликвидацију.

Иначе, Лазар Илић, осумњичени да је убио "пинк пантера" одраније је познат полицији по бројним кривичним дјелима.

- У Илићевом досијеу налазе се крађе, тешке крађе, нелегално држање оружја, наношење лаких повреда, а углавном је обијао трафике и крао возила. Познат је по томе што је као малољетник крао обућу из дворишта, а избо је човјека због свађе око тога ко ће први у тоалет - подсјетио је наш саговорник.

Вељко Беливук, Марко Миљковић и њихови најоданији сарадници направили су групу на Скај апликацији под називом "ковид" у којој су размењивали информације о супарницима, које је требало да ликвидирају, међу којима су били и Александар Шарац и Лазар Вукићевић, открио је истражитељима сведок-сарадник Бојан Хрватин.

Како је испричао, злогласном клану је у лову на противнике из шкаљарског клана, помогло и то што су из једног београдског кафића, добијали снимке са сигурносних камера, на којима су забиљежени изласци Александра Шарца. Хрватин је наводно открио да им је једном приликом менаџер кафића доставио снимак са рођендана Александра Шарца.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

25. april 2024 02:44