/ FOTO: MIODRAG ĆAKIć/ KRIK
15/04/2022 u 07:33 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Шaрића саслушавају данас у Тужилаштву

Контроверзни шверцер наркотика синоћ око поноћи доведен из Службе за борбу против организованог криминала (СБПОK) у Специјални суд у Београду

Дарко Шарић, који је јуче ухапшен у великој међународној акцији, синоћ око поноћи доведен је из Службе за борбу против организованог криминала (СБПОK) у Специјални суд у Београду.

Шарић ухапшен пред супругом, није правио проблеме и није се опирао

Шарић, и још четворица осумњичених који су јуче ухапшени, приведени су у протворску јединицу у згради Специјалног суда у Устаничкој улици, уз јаку полицијску пратњу.

Шарић, његов адвокат Дејан Лазаревић, Урош Мишић који је промијенио презиме у Радовановић, као и још двојица припадника Шарићевог обезбјеђења ухапшени су под сумњом да су као организована криминална група извршили више тешких кривичних дјела.

Они би данас требало да буду саслушани у Тужилаштву за организовани криминал.

Терете се за удруживање ради вршења кривичних дјела, тешко убиство, недозвољену производњу и стављање у промет опојних дрога, недозвољену производњу, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, изазивање опште опасности и злоупотребу службеног положаја, саопштио је МУП, али није навео чије убиство им се ставља на терет.

Шарић је јуче око 18.30 изведен из своје виле на Дедињу, након чега је уз полицијску пратњу и ротације пребачен у СБПОK на саслушање.

Шарић је ухапшен у акцији Европола и Евроџаста због сумње да је организовао убиства на територији Србије и Црне Горе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 02:10