/ - Фото: Тужилаштво Србије
17/11/2021 u 12:01 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Саслушање Беливука и других по замолници СДТ-а Црне Горе у децембру?

Како сазнаје портал Nova.rs, наложено је да се саслушају четири особе 1. децембра. Поменути предмет заведен је као проширење истраге, а помиње се и ново лице – Живковић

Специјално државно тужилаштво Црне Горе упутило је надлежним органима Србије замолницу да се Вељко Беливук, Марко Миљковић, Небојша Јанковић и Ратко Живковић саслушају на околности кривичних дjела, а како сазнаје Nova.rs, испитивање је заказано за 1. децембар.

Ријеч је о проширењу истраге против Беливука, Миљковића и Јанковића, а под лупом се налази и извјесни Живковић, који се не помиње у оптужници која је подигнута против криминалне групе вођа навијача.

Како сазнаје портал Nova.rs, наложено је да се саслушају четири особе 1. децембра. Поменути предмет заведен је као проширење истраге, а помиње се и ново лице – Живковић, који се не налази у оптужници Тужилаштва за организовани криминал, која је раније подигнута против криминалног клана.

ДЕТАЉИ ИСТРАГЕ: СДТ покренуло поступак због вишеструког убиства у ЦГ, Међу осумњиченима Беливук и Миљковић

Подсјетимо,  црногорско тужилаштво донијело наредбу о спровођењу истраге против Беливука, Миљковића, Ј. Н. и Ж. Р. због сумње да је Беливук на територији те земље створио криминалну организацију која је сада осумњичена за два убиства – Дамира Хоџића и Адиса Спахића, Хоџићевог шурака.

Због остатака тијела пронађених на Ловћену истрага против 12 кавчана

Поред оптужених вођа навијача, истрага се односи на Јанковића и Живковића.

-Сходно Међународним конвенцијама и Уговору закљученом између Црне Горе и Републике Србије, надлежним државним органима Републике Србије упућена је замолница за саслушање свих наведених лица у својству окривљених. До данас по предметној замолници која је непосредно достављена Тужилаштву за организовани криминал Републике Србије, Специјално државно тужилаштво Црне Горе није добило одговор. Позитивним међународним прописима није дефинисан рок у којем замољена држава мора да одговори по  замолници за пружање помоћи, али се очекује, а имајући у виду тежину кривичних дјела због којих се води кривични поступак, да то буде у примјереном краћем року. навели су из тужилштва раније за Novu.rs.

Медији су раније писали да нема помака у случају замолнице, али се коначно догодио, те је по сазнањима Nova.rs заказано испитивање за почетак децембра.

Подсјетимо, Вељко Беливук, Марко Миљковић и припадници њихове криминалне групе терете се, према наводима оптужнице која је подигнута, за бројна кривична дјела почињена на територији Србије, међу којима су и брутална убиства. Оптужница је подигнута за засад пет ликвидација, а извјесно је да у претходном периоду дошло до проширење истраге.

Претпоставља се да би ускоро требало да буде заказано припремно рочиште у поступку против против групе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 19:49