Ilustracija / - FOTO: VLADA CG
27/12/2023 u 15:51 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Savjet Evrope šalje u Beograd eksperta za izborna pitanja

Cilj Diksonove posjete je, kako se navodi, da se razjasne "ozbiljni navodi o nepravilnostima i potencijalnim prevarama tokom lokalnih izbora" u Srbiji

Savjet Evrope poslaće u Beograd eksperta za izborna pitanja, kako bi se ispitale nepravilnosti u izbornom procesu u Srbiji.

Radio Slobodna Evropa navodi da su iz Savjeta Evrope potvrdili da će ekspert te organizacije stići u Beograd početkom januara.

Predsjednik Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Savjeta Evrope Mark Kuls tražio je od portparola Kongresa za izborna pitanja Stjuarta Diksona da ode u posjetu Beogradu.

Cilj Diksonove posjete je, kako se navodi, da se razjasne "ozbiljni navodi o nepravilnostima i potencijalnim prevarama tokom lokalnih izbora" u Srbiji.

Među njegovim sagovornicima u Beogradu biće predsjednik Centralne izborne komisije Srbije, ministar javne uprave i lokalne samouprave, kao i predstavnici srpske delegacije u Kongresu, ali i predstavnici opozicije.

Iz Savjeta Evrope je prethodno saopšteno da Dikson treba da razgovara i o poboljšanju izbornog procesa i hitnim reformama potrebnim za borbu protiv svake potencijalne prevare.

Dikson je ranije kazao da je zabrinut zbog nepravilnosti koje su prijavili partneri Kongresa u zajedničkoj međunarodnoj misiji za posmatranje na vanrednim parlamentarnim izborima u Srbiji.

Nakon izbora održanih 17.decembra, opozicija protestuje u glavnom gradu Srbije zbog navodnih neregularnosti izbornog procesa.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 12:36