Autobus pun djece iz Srbije prevrnuo se kod Gradine u Bugarskoj / - NET
15/08/2022 u 22:12 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Sedmoro povrijeđenih u udesu u Bugarskoj prebačeni u bolnicu u Nišu

Teže povrijeđeni dječaci u saobraćajnoj nezgodi u Bugarskoj prebačeni su iz bolnice u Staroj Zagori u Sofiju na dalje liječenje. Sedmoro povređenih stiglo je u Srbiju. Djeca prebačena na kliniku u Tiršovoj.

Medicinske ekipe Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu dočekale su sanitetskim vozilima sedmoro povrijeđenih na prelazu Gradina, gdje su ih preuzele od bugarskih kolega.

Kako je potvrđeno RTS-u u niškom Kliničkom centru, ekipe su ih pratile do Beograda.

Dvanaestoro djece i dvoje odraslih su povrijeđeni kada je srpski autobus upao u jarak i prevrnuo se na auto-putu za Sofiju u Bugarskoj.

"Oni su svi stabilnog zdravstvenog stanja, mi ćemo pratiti njihove vitalne parametre od ovog trenutka, pa na dalje. Svakako je ovo veliki stres za djecu i srednjeg i mlađeg uzrasta. Mi ćemo biti tu da pružimo svu potrebnu podršku, a dalje liječenje će svakako se nastaviti u zdravstvenim ustanovama u Srbiji", kaže Dejan Milenković iz niškog Kliničkog centra. 

Djeca su prebačena na kliniku u Tiršovoj. Najteže povrijeđeni ostaju u Bugarskoj.

Ministar Lončar, koji je sa kolegom iz Bugarske obišao povrijeđene koji su bili u bolnici u Staroj Zagori u Bugarskoj, razgovarao je sa povrijeđenom djecom i odraslima, a operisano dijete se osjeća dobro.

Lončar je rekao za RTS da se dva dječaka od 10 i 11 godina nalaze u intenzivnoj njezi, da je dječak od 10 godina imao operaciju noge i da je dobro, a da drugi dječak ima više povreda od kojih je dominantna povreda glave, i oni će biti prebačeni u Sofiju na dalje liječenje.

Dvanaestoro djece i dvoje odraslih su povrijeđeni kada je srpski autobus upao u jarak i prevrnuo se na auto-putu za Sofiju u Bugarskoj.

Među povrijeđenima je najviše djece koja su, kako je potvrdio, uglavnom članovi folklornog ansambla JU-LIRA iz Batajnice.

Djeca su se vraćala sa festivala u Nesebaru i sa njima su bili njihovi roditelji.

Uzrok nesreće se još ne zna, a prema svedočenju jedne putnice, autobus je sleteo s puta u trenutku kada se vozač nagnuo da spusti sjedište suvozača, kako bi na njega sjeo roditelj sa djetetom kome je pozlilo.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 06:56