Селаковић / Фото: Архива
22/11/2021 u 22:44 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Селаковић: Курти наставља фашистичке идеје СС дивизије Скендербег

Та дивизија је починила страшне масовне злочине против српског народа, каже српски министар

Министар спољних послова Србије Никола Селаковић изјавио је да косовски премијер Аљбин Kурти "генерише нестабилност инсистирајући на независности такозваног Kосова као задатости".

- Он пријети стварањем такозване велике Албаније и шаље до зуба наоружане фаланге на голоруки српски народ у покрајини. Kурти свјесно лаже представљајући себе као лучоношу демократије, мира и стабилности, а његови поступци то свакодневно потврђују - навео је Селаковић.

Он је навео да је „Kуртијева тврдња да предсједник Србије Александар Вучић жели да од самопроглашеног Kосова направи нестабилну државу двоструко неистинита".

- Србија и њен предсједник свакако не желе да од своје јужне покрајине праве државу, а не желимо ни да Kосово и Метохија буде зона нестабилности. Апсурдно је и да Србију са нацистичком Њемачком пореди неко ко је идејни настављач фашистичких великодржавних идеја из Другог свјетског рата, а које су, између осталог, резултирале стварањем СС дивизије ‘Скендербег’ и страшним масовним злочинима против српског народа. То што Kурти, као и многи други, све чешће добија простор у загребачким медијима за распламсавање антисрпских осјећања јесте феномен који заслужује посебан осврт и дубљу анализу коме то одговара- закључио је српски министар. 

Подсјетимо, Kурти је у интервјуу за хрватски Вечерњи лист казао д  Вучић "жели боснизацију Kосова" и да од њега направи "нефункционалну државу".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 05:47