/ - Фото: Профимедиа
15/10/2021 u 19:44 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Сeлаковић оштро поручио Вјоси Oсмани: Устани кад помињеш Вучића

Шеф српске дипломатије косовску предсједницу назвао држављанком Србије

​Шеф српске дипломатије Никола Селаковић оптужио је вечерас косовску предсједницу Вјосу Османи да лаже, оцијенивши да то може да чини јер "не представља никог сем себе" и затражио од ње да устане када помиње предсједника Србије Александра Вучића јер је, како је нагласио, он је и њен предсједник.

- Госпођо Османи, морате да устанете кад поменете предсједника Републике Србије Александра Вучића јер је он и ваш предсједник. Морате да поштујете свог предсједника. А касапини са Балкана Хашим Тачи, Kадри Весељи и други који су киднаповали невине цивиле и трговали њиховим органима су у затвору гдје им се суди - рекао је Селаковић који је Османи у више наврата ословио са "држављанком Србије".

Он је оптужио Османи да се не оглашава о чињеници да је "лажна држава Kосово" заснована на ратним злочинима и да су њени "оци оснивачи" у затвору, нити о српским жртавама етничког чишћења и више од 200.000 расљених који више од 20 година чекају да се врате кући.

Селаковић је указао да се за то вријеме Приштина хвали да прихвата избјеглице из неких далеких земаља.

- Држављанка Републике Србије прича бајке описујући лажну државу као једног од највећих шампиона мира и стаблиности на Балкану. Да ли је ово нешто што показује шампиона мира и стабилности на свијету: 36-огодишњи Срећко Софронијевић је тешко рањен прије два дана?", упитао је Селаковић.

Назвао је бајкама приче о борби против кријумчарења и нелегалне трговине.

- Њени главни аргументи су лажи, и то је нормално јер она може да лаже. Њој је то дозвољено јер не представља никог сем саму себе. Ја представљам међународно признату независну државу, чланицу Уједињених нација- закључио је Селаковић. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 10:51