Сергеј Лавров / - фото: јутјуб принтскрин
27/05/2022 u 16:09 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Сергеj Лавров долази у Београд 7. jуна

Очекуjе се да се током сусрета са предсједником Србије Александром Вучићем на столу нађу све горуће теме као што су дешавања у Украjини и позициjе Србиjе према овоj кризи

Руски шеф дипломатиjе Сергеj Лавров долази у Београд у уторак 7. jуна - сазнаjу "Новости".

Он ће имати низ састанака са српским државним врхом, а очекуjе се да се током сусрета са предсједником Србије Александром Вучићем на столу нађу све горуће теме, од дешавања у Украjини и позициjе Србиjе према овоj кризи, преко ситуациjе у региону и економске сарадње у свјетлу санкциjа коjе jе Запад увео Москви.

Ово jе прва посјета jедног високог руског званичника Србиjи од избиjања украjинске кризе и до ње долази у тренутку када Европска униjа припрема наjжешћи пакет санкциjа, коjима се наша земља до сада, као jедина у Европи ниjе придружила, а због чега трпи огромне притиске.

Долазак Лаврова биће прилика и да се додатно поjасне позициjе Москве када jе реч о Косову и Метохиjи, с обзиром на недавне изjаве руског председника Владимира Путина и других представника руске државе, коjи су ситуациjу у Донбасу поредили са jужном српском покраjином.

Тема ће сигурно бити и Босна и Херцеговина, односно притисци коjима jе изложена Република Српска. Како сазнаjемо, у плану jе било да Лавров посјети и БиХ, али то неће моћи да уради с обзиром на то да се Сараjево недавно прикључило санкциjама ЕУ против Москве, а од коjих се оградило руководство Републике Српске наводећи да jе одлука донета нелегално.

Иначе, министар Лавров требало би да присуствуjе и приjему поводом Дана Русиjе, коjи ће 7. jуна организовати Руска амбасада у Београду.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. april 2024 08:58