Шешељ / -Фото: Архива
22/02/2022 u 13:18 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Шешељ честитао Путину: Србија се не смије придружити санкцијама

Русија је наша братска земља, каже лидер Српске радикалне странке

Предсједник Српске радикалне странке (СРС) Војислав Шешељ честитао је предсједнику Руске Федерације Владимиру Владимировичу Путину на одлуци о признању Доњецке и Луганске Народне Републике.

– Русија је заштитила народ Доњецке и Луганске Народне Републике и подржала борбу за слободу непоколебљивог руског народа у овим републикама. Србија ни под којим условима не сме подлећи притиску и придружити се западним санкцијама према братској Русији, а Српска радикална странка ће у следећем сазиву Народне скупштине иницирати признање Доњецке и Луганске Народне Републике, као и Kрима и Севастопоља, као саставних дјелова Руске Федерације. Ми српски радикали сматрамо да је будућност српског народа у војном и економском савезу са Русијом, јер једино на тај начин можемо да заштитимо српску земљу и српско небо, енергетску сигурност и економски просперитет – рекао је Шешељ.

Подсјећамо, Путин је наложио оружаним снагама Руске Федерације да осигурају мир у Луганској и Доњецкој Народној Републици.

Претходно је руски лидер потписао два указа којима се признају Луганска и Доњецка Народна Република. Он је наложио извршним властима да што прије ратификују те документе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 17:50