huan pablo eskobar / - TELEGRAF.RS
07/05/2024 u 17:59 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Sin Pabla Eskobara u Beogradu: Kroz seriju "Narkos" moj otac je glorifikovan

Nakon povratka u hotel Rezidencije Tekendama trećeg decembra 1993. i bolnog i vrlo napetog putovanja na sahranu mog oca u Medeljinu, čvrsto smo odlučili da vodimo normalan život dok god nam to okolnosti dozvole.

Ovim riječima sin najvećeg narko bosa u istoriji Huan Pablo Eskobar otvara knjigu o svom ocu. Djelo „Moj otac Pablo Eskobar“, koje je odavno postalo bestseler, ima zanimljiv podnaslov – Priče koje ne bi trebalo da znamo.

Uoči predavanja, koje će biti održano u Mts dvorani u četvrtak 9. maja, sin Pabla Eskobara, koji je odavno promijenio ime u Sebastijan Marokin družio se s novinarima u beogradskoj knjižari Delfi i ponovio te priče koje ne bi trebalo da znamo. Susret s medijima moderirao je pisac i književni prevodilac, koji je s španskog i preveo djelo „Moj otac Pablo Eskobar“, Igor Marojević.

- Kada sam imao 16 godina, nakon smrti oca, bio sam prinuđen da promijenim ime, jer nije bilo nijedne zemlje koja bi nas, porodicu Pabla Eskobara primila. Jedina opcija bila je da zakonski promijenimo imena. Čak i imena naših pasa, zbog neprijatelja koji su nas po njima uhodili. Neki kažu da sam to uradio zato što nisam ponosan na ono što je moj otac radio… I zaista ne mogu da budem ponosan na svo to krvoproliće, na ta ubistva, štetu koju je moj otac načinio Kolumbiji i čovječanstvu. Ali, nisam promijenio ime zato što nisam želio da budem Eskobar, već je to bio jedini način da nastavim negdje drugdje, van Kolumbije, život, objasnio je gost Beograda, prenosi N1.

Šef kolumbijske policije šokirao: Protiv kriminala smo se borili egzorcizmom i molitvom

Taj ozloglašeni kriminalac Pablo Eskobar je bio nježan otac i suprug, o čemu, kako je podsjetio Marojević, Marokin i piše u knjizi. Takođe i da je danas, tridesetak godina nakon smrti, grob Pabla Eskobara, najposjećeniji u Kolumbiji. Na tu opasku Pablov sin ocijenio je da je život njegovog oca pun kontradikcija.

„Narkos“ je, nažalost, glorifikovao mog oca

- Bio je s jedne strane otac pun ljubavi, a s druge takav okrutni kriminalac. Ime mog oca i danas je toliko veliko i poznato u svijetu, jer je tome doprinio Netfliks sa serijom „Narkos“. Nažalost, s tom serijom Netfliks je od priče mog oca napravio herojsku storiju. Klinci danas vjeruju da će uspjeti u životu ako se bave kriminalom. I tu prevashodno mislim na seriju „Narkos“ kao krivca za to i slične. Baš zato je njegov grob u Kolumbiji najposjećenjji, vole ga ljudi tamo još uvijek, jer ga takve serije glorifikuju. Iako takvo portetisanje mog oca nikako nije najdoslednije, rezultat je da zbog toga cvjeta turizam u Kolumbiji, primjetio je Huan Pablo Eskobar.

Otkrio je i da je, kad je Netfliks počeo da radi na projektu „Narkos“, pozvao čelnike ove striming platforme i ponudio im pomoć u arhivskom i svakom drugom materijalu, ali su ga odbili.

- Nisam im bio potreban. I, eto, s tom serijom stvorili su novu generaciju mladih kojima je kriminal glavni cilj u životu. I zato pitam Netfliks ovako javno – „Šta ćete sada?“, kazao je, između ostalog, Eskobarov sin.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 19:00