Синиша Мали / - интенрет
22/12/2021 u 17:57 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Синиши Малом поништен докторат: Тврди да је у питању политичка одлука

Сенат је већ 12. децембра 2019. године поништио диплому о докторату Синише Малог, али ту одлуку из процедуралних разлога поништио је Управни суд

Сенат Универзитета у Београду донио је једногласну одлуку да је докторски рад министра финансија Србије Синише Малог плагијат, након чега се он огласио на Инстаграму. Мали  је написао да вјерује у свој докторски рад и оцијенио да је ријеч о политичкој одлуци коју он не може прихвати.

Мали наводи да вјерује да у свој докторски рад и додаје да се не плаши, јер „зна да је истина на његовој страни“, преноси Н1.

- Увијек ми је било важно да стичем ново знање, јер је то једина ствар у животу коју вам нико не може одузети. Поносан сам на све што сам научио у посљедњих 20 година, колико се активно бавим економијом и финансијама. За то вријеме сам успио да положим и најтеже стручне, међународне испите из тих области, који важе за престижне у свјетским економским круговима. Желио сам да на тај начин додатно унаприједим своје знање - навео је Мали.

Он је нагласио да му је драго што данас, како је навео, то знање може да искористи на најбољи начин – а то значи да одговорно управља буџетом државе и да обезбиједи новац за нове путеве, болнице и школе за веће пензије и плате, за исплату помоћи грађанима и привреди у вријеме пандемије.

- Мислим да је то много важније од политичке хајке која се због доктората води против мене пуних осам година уназад. Ја вјерујем у свој докторски рад, исто као што вјерујем и у свој рад у Министарству финансија и Влади Републике Србије. Ријеч је о политичкој одлуци, коју не могу да прихватим и због тога ће искористити сва расположива правна средства да је оповргнем. Не плашим се, јер знам да је истина на мојој страни. Наставићу да се борим, као што се борим већ осам година. Политичка хајка која се води против мене може само да ме мотивише да радим још и више и боље - написао је Мали.

Сенат београдског универзитета поништио је једногласно на данашњој сједници одлуку о додјељивању доктората министру финансија Синиши Малом.

Одбор за професионалну етику Универзитета у Београду потврдио је раније у другостепеном поступку рјешење тадашњег декана Факултета организационих наука Милије Сукновића, који је министру финансија Синиши Малом изрекао мјеру јавне осуде због неакадемског понашања приликом израде докторске дисертације.

Сенат је већ 12. децембра 2019. године поништио диплому о докторату Синише Малог, али ту одлуку из процедуралних разлога поништио је Управни суд.

Сенат је највиши стручни орган Универзитета и има 46 чланова: ректора, четири проректора из реда редовних професора, 31 декана факултета, четири предсједника већа групација, предсједника Већа института и пет директора научних института. За одлуку о докторату били су потребни гласови 24 члана Савета.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 17:09