Маја и Матеј / - STEFAN STOJANOVIć MONDO, PRIVATNA ARHIVA, PRVA TV
29/01/2022 u 13:47 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Случај несталог Матеја Периша: Сплићанка Маја на удару због наводно мистериозног детаља у телефону

Маја се огласила скоро за медије када је негирала да је имала контакт с њим те ноћи и потврдила да ју је он звао, али да се она није јавила

Нестанак Сплићанина Матеја Периша (27) у Београду изазвао је велику пажњу јавности у читавом региону.

У истрагу су се, осим српске и хрватске полиције, укључили и сами грађани, који у разним групама на друштвеним мрежама анализирају сваки детаљ овог случаја.

image

Мапе у дну екрана

- Твитер

Овог пута прича се опет завртјела око Сплићанке Маје и мистериозне мапе у њеном телефону која се поклапа са трасом којом је трчао Матеј. Наиме, Маја је већ довођена у везу с нестанком Матеја. Једна од спекулација била је да је кобне вечери ишао њу да тражи. Маја се огласила скоро за медије када је негирала да је имала контакт с њим те ноћи и потврдила да ју је он звао, али да се она није јавила. Међутим, док је давала изјаву пред ТВ камерама и показивала преписку с Матејем, многи су уочили мапе које су се појавиле у позадини, а које приказују простор око клуба „Готик“ из којег је Сплићанин мистериозно истрчао, преносе медији.

- Док је Маја показивала поруке, прстом их је подигла и тад су се на двије секунде у доњем углу појавиле двије слике. У питању су мапе за које се сумња да су саставни дио комуникације Маје и Матеје - коментарисао је наводно учесник једне групе која се бави нестанком Сплићанина.

Хрватски портал Империал објашњава да су испливале слике плана Београда и карта локалитета на којем је био Матеј у ноћи његовог нестанка. На слици се види означена траса кретања од клуба "Готик", па даље улицом којом је Матеј трчао према ресторану "Саванова".

Неки чланови ове групе на друштвеним мрежама посумњали су да Маја није била сасвим искрена и да је те мапе направила раније и послала несталом другу, други спекулишу да их је касније направила да би из неког непознатог разлога утврдила зашто је том рутом Периш ишао.

У сваком случају, многи су се питали шта ће њој уцртана траса Матејевог кретања кобне ноћи и указивали да овај детаљ и снимке треба пријавити полицији јер сумњају да неко нешто крије.

У групама посвећеним Матеју многи су указали и на нелогичности које је Маја јавно изнела. Она је тврдила да се на Матејев позив није јавила јер је возила „а не сналази се најбоље по леду и снегу“. Међутим, те ноћи у Београду није било снега јер је било око 10 степени.

Такође је тврдила да је, када ју је Матеј звао, ишла на супу и месо у ресторан јер је била болесна и имала је температуру. Осим што је у вријеме пандемије и ковид пропусница болест и температура нису спријечиле да излази по београдским клубовима и ресторанима, интересантно је, пише Ало, и то што ју је Матеј звао у 22.39, а ресторан у који се упутила ради до 23 сата.

(Курир.рс/Ало)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

24. april 2024 18:06