/ - FOTO: PRINTSCREEN/MUP
14/11/2022 u 09:26 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

SLUČAJ "VRAČARCI": Više od 30 saradnika kavčana iza rešetaka, za 16 njih raspisana potjernica

Pripadnicima grupe je određen pritvor zbog opasnosti od bjekstva, da ne bi boravkom na slobodi uticali na svjedoke i saučesnike

VIŠI sud u Beogradu odredio je pritvor za ukupno 32 pripadnika organizovane kriminalne grupe "Vračarci", koji se sumnjiče za više krivičnih djela, među kojima tri ubistva i pet pokušaja ubistva, prenose Novosti. Ova grupa osumnjičena je i za saradnju sa kavačkim klanom.

(VIDEO) Pogledajte hapšenje "vračarske grupe": Iz Beograda radili za "kavčane"?

Sud je naložio i raspisivanje međunarodne potjernice za 16 pripadnika koji su u bjekstvu, saopšteno je iz Višeg suda u Beogradu.

Pripadnicima grupe je određen pritvor zbog opasnosti od bjekstva, da ne bi boravkom na slobodi uticali na svjedoke i saučesnike, odnosno usled postojanja okolnosti koje ukazuju da će uništiti, sakriti, promjeniti ili falsifikovati dokaze ili tragove krivičnog djela, da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovio krivično djelo i jer je za krivično djelo koje im se stavlja na teret propisana kazna zatvora preko 10 godina, a način izvršenja i težina posledica krivičnog djela doveli su do uznemirenja javnosti, navodi se u saopštenju suda.

Sud napominje da su šest pripadnika grupe već u pritvoru ili na izdržavanju kazne zatvora u Srbiji zbog izvršenja drugih krivičnih djela.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 01:42