/ - FOTO HTTP://WWW.MUP.GOV.RS
11/02/2022 u 14:57 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Службеница МУП-а РС која се убила није пристала да подметне доказе?

Били су то наводно притисци и тортура од стране некадашње државне секретарке МУП-а Дијане Хркаловић

Тамара Качар Новковић (50), један од највећих стручњака за ДНК анализе у Србији, извршила је самоубиство, а према ријечима њених познаника доживљавала је хорор у последње две године, пише Kurir.rs.

Вjештак МУП РС пронађен мртав: Хркаловић га прогањала због случаја повезаног са шкаљарцима?

Били су то наводно притисци и тортура од стране некадашње државне секретарке МУП-а Дијане Хркаловић.

Никола Антић из Института за националну и међународну безбједност тврди да никада не би дошло до овакве трагичне смрти вјештакиње да је код  постојао принцип старјешинства.

Детаљи о смрти вјештака који је био на мети Дијане Хркаловић

- Тај притисак који је Хркаловићка вршила на њу говори да је нарушен принцип старјешинства. Шта то значи? Сваки војник или старјешина може имати само једног старешину. Ви као генерал не можете мени као војнику ништа да наредите, ја вас само упутим на старјешину јер само он то може и на тај начин сам ја заштићен. Ова жена није пристала да напише да је пронашла ДНК трагове на оружју са којим је почињено убиство. Да код нас постоји принцип старјешинства једна Дијана Хркаловић њој ништа не би могла да нареди - рекао је Антић у Јутарњем програму на Kurir televiziјi.

Адвокат Александар Радивојевић појаснио је на шта се односи оптужница која је подигнута против Дијане Хркаловић.

- Оптужни предлог је подигнут и ступио је на снагу. Заказано је и рочиште за почетак марта. Основно кривично дјело које јој је прописано је трговина утицајем. Ова жена није извршила прекорачења већ је тражила од других да их изврше. Они јесу извршили прекорачења, али под њеним утицајем и тако каже оптужница - рекао је адвокат.

Тврди да је највећи пропуст то што Хркаловићева није прошла безбједносне провјере и тако дошла до најодговорније позиције.

- Мени је једна ствар да тако кажем боде очи у овој причи. Госпођица Дијана Хркаловић никада није прошла безбједносне провјере, а сви који раде у МУП су те провере прошли. Значи долазимо до закључка да је та млада дјевојка успијела да дође до позиције која је једна од најодговорнијих у држави - рекао је адвокат.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 19:44