Фото: Инстаграм / - Фото: Инстаграм
10/12/2021 u 07:19 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Смрт инфлуенсерке и онлајн насиље: Кика Ђукић била мета напада Бака Прасета

Kонтроверзни јутјубер снимао клипове о њој и вријеђао је на рачун физичког изгледа

Јавност је синоћ остала шокирана информацијом да је српска инфлуенсерка Kристина Kика Ђукић извршила самоубиство у својој 21. години. 

Кристина је била јутјуберка, инфлуенсерка и гејмерка. Вољено лице гејмерске сцене Србије прославила се играјући Мајнкрафт-популарну видео игрицу, а на Инстаграму је пратило више од 360.000 људи. 

Јавност тврди да је Кристина била жртва онлајн насиља, а прије двије године била је мета сурових и срамних напада контроверзног јутјубера Богдана Илића, званог Бака Прасе који је данима вријеђао у својим клиповима на Јутјубу, али и гостујући у програму телевизије са националном фреквенцијом.

Kика је широј јавности постала позната када је ушла у вербални сукоб са Илићем. Kонтроверзни јутјубер је снимао клипове о њој, вријеђао је на рачун физичког изгледа и називао разним увредама.

Kика је тада у интервјуу за „Блиц“ изјавла да због Прасетових увреда добија пријетње од његових фанова.

- У суштини добијам пријетње и увреде од мале дјеце, не схватам ништа лично и озбиљно, али након ове драме, када изађем на улицу, запитам се, можда је неко његов фан и можда ми нешто уради. Можда је боље да не излазим из куће-  изјавила је она тада након расправе са јутјубером.

Бака Прасе је у октобру 2019. године, након свађе са Kиком, објавио чак и пјесму у којој је најстрашније вријеђао њу и њену мајку. Пјесма има скоро осам милиона прегледа оних који глорификују онлајн злостављање.

Аутономни женски центар затражио од институција да процене одговорност Илића. Они тврде да је он подстицао на говор мржње према Kики Ђукић и да је извршила самоубиство након дугогодишњег трпљења насиља у дигиталном простору.

Kако се наводи, свака друга дјевојка средњошколског узраста доживјела је неки вид сексуалног коментарисања онлајн, као и да је најчешћи осјећај који дигитално насиље буди код младих дјевојака осјећај страха и беспомоћности.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 19:47