Sa Prve međunarodne konferencije učeničkih i studentskih domova / - SKUPšTINA SRBIJE
15/01/2023 u 12:10 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Srbija suštinski radi na poboljšanju kvaliteta u domovima

Orlić je, na Prvoj međunarodnoj konferenciji učeničkih i studentskih domova u Skupštini Srbije, rekao da ta ulaganja pokazuju da se suštinski radi na poboljšanju kvaliteta u domovima

Predsjednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić izjavio je da je država u prethodnih nekoliko godina izdvojila više od 30 miliona evra za unapređenje uslova u 15 učeničkih i studentskih domova.

Orlić je, na Prvoj međunarodnoj konferenciji učeničkih i studentskih domova “Izazovi u radu – dijalogom do napretka” u Skupštini Srbije, rekao da ta ulaganja pokazuju da se suštinski radi na poboljšanju kvaliteta u domovima. On je istakao da su predstavnici parlamenta zaintresovani za sva pitanja koja se tiču mladih i da su se odazvali svakom pozivu koji je stigao od učeničkih i studentskih organizacija.

“Na taj način smo potvrdili iskrenost u našem opredjeljenju u radu sa mladima, jer mladi treba da budu zadovoljni da bi bili uspješni. Njihov uspjeh se nalazi u temelju svega dobrog što očekujemo u budućnosti”, rekao je Orlić.

image

Sa Prve međunarodne konferencije učeničkih i studentskih domova

- SKUPšTINA SRBIJE

Predsjednik skupštine je rekao da treba da se radi na tome da uslovi u učeničkim i studentskim domovima svakodnevno budu bolji.

“Da imaju modernu opremu, da prostor bude uređen i adekvatan, po mjeri učenika i studenata, a sve što država radi pokazuje da ona sve to razumije”, rekao je Orlić.

Prema njegovim riječima, država je realizovala infrastrukturne projekte na svim nivoima, počevši od predškolskog do visokoškolskih ustanova.

“Ulažemo u učeničke i studentske kredite, stipendije su sve veće, ulažemo u nauku, a skupština učestvuje u tome kroz zakonodavnu politiku”, naveo je Orlić.

Podsjetio je na riječi predsjednika Srbije Aleksandra Vučića koji je rekao da je ulaganje u obrazovanje najvažnija investicija, dodajući da o tome govore i predstavnici vlade, ali i lokalne samouprave. “I to je naše opredjeljenje”.

Na tom putu smo bili uspješni i važno je da neprekidno razmišljamo o rješenjenima”, rekao je Orlić koji je predstavnike učeničkih i studentskih domova pozvao da dođu u Skupštinu Srbije. Prva međunarodnu konferencija učeničkih i studentskih domova “Izazovi u radu – dijalogom do napretka” se odvija u organizaciji Doma učenika srednjih škola Milutin Milanković.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 10:21