Полиција Србије / - фото: Весна Ллаић, фото: Нова.рс
19/10/2021 u 12:55 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Србији изручен Пека Картел, због убиства жандара

Тодоров је ухапшен по потјерници коју је за њим расписало Виши суд у Нишу и јуче је изручен Србији након чега је спроведен у Казнено попоравни завод у Нишу

Предраг Тодоров (27) из Ниша звани Пека Картел, за којим је била расписана потјерница због сумње да је 25.августа 2017.године око 4.30 сати са пет хитаца убио бившег припадника жандармерије Сашу Михајловића (36) из Ниша, ухапшен је у Берлину и изручен у Србију.

Михајловић је убијен је са пет хитаца из пиштоља на платоу испред Тврђавског моста на Кеју Кола српских сестара, након чега је Тодоров, који је осумљичен за злочин, био у бекству.

-Тодоров је ухапшен по потјерници коју је за њим расписало Виши суд у Нишу и јуче је изручен Србији након чега је спроведен у Казнено попоравни завод у Нишу, каже извор листа.

Те ноћи Михајловић је погођен са пет хитаца у грудни кош, трбух и ноге, а у Ургентни центар Клиничког центра у Нишу довезен је без знакова живота. Љекари су покушали да га реанимирају, али су после пола сата безуспјешних покушаја да поврате животне функције могли да констатују само смрт.

До расправе двојице мушкараца дошло је у кафићу, наводно због шамара који је раније Предраг Тодоров ударио Михајловићевој девојци. Сукоб је, наводно, почео тако што је Михајловић пришао Тодорову рекавши да га није „испоштовао“ да тај проблем ријеше.

- Одмах после тога Тодоров је изашао из кафића на нишавском кеју, а једног свог пријатеља је послао да позове Сашу који је остао у кафићу. Наводно, када је Саша, иначе некадашњи припадник Жандармерије, изашао напоље, Тодоров је потегао пиштољ калибра 7,65 милиметара и из њега пуцао једном у ваздух. Михајловић му је одбрусио да се не плаши пиштоља, после чега је, како се сумња, Тодоров испалио у његовом правцу још пет хитаца, нанијевши му фаталне ране - испричао је раније наш извор.

(Блиц)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 20:42