Вакцине Фајзер / - Ројтерс
11/06/2021 u 17:04 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Српска Агенција за љекове: Фајзер вакцина за дјецу од 12 до 15 година

Додаје се да ће у наредним данима измијенити и саставни дјелови дозволе – Сажетак карактеристика лијека и Упутство за пацијента, што ће бити објављено и на интернет страници Агенције

Агенција за љекове и медицинска средства саопштила је да је одобрила коришћење Фајзерове вакцине за дјецу узраста од 12 до 15 година.

-Потврђено је су се стекли сви законски услови – а прије свега да су испуњени највиши стручни критеријуми који се односе на безбједност и ефикасност – и донијет је закључак да се ова вакцина може користити код популације узраста од 12-15 година у Републици Србији-наводи се у саопштењу Агенције за љекове, пише Нова.рс.

Како се наводи, након позитивног мишљења од стране комисије за хумане љекове, АЛИМС је одобрио примјену вакцине Цомирнатy против ЦОВИД-19, произвођача Фајзер-БиоНтек, за узраст 12-15 година старости.

Додаје се да ће у наредним данима измијенити и саставни дјелови дозволе – Сажетак карактеристика лијека и Упутство за пацијента, што ће бити објављено и на интернет страници Агенције.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 20:02