/ foto: MUP SRBIJE
10/08/2022 u 18:00 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

SSP Tužilaštvu: Objasnite kako je Belivukov “koljač” dobio samo 18 godina

Naveli su da je Tužilastvo "sve to" uradilo iako već postoje dva svjedoka saradnika

Stranka slobode i pravde (SSP) danas je u saopštenju upitala Tužilaštvo za organizovani kriminal zašto je zaključilo sporazum prema kome će pripadnik "klana Belivuk" Srđan Lalić dobiti status svjedoka-okrivljenog i biti osuđen na 18 godina zatvora, iako se, kako su naveli, "slikao kako se smije dok kolje i masakrira ljude".

Ovakva kazna, kako su oijcenili iz SSP, znači da postoji mogućnost da se Lalić vrati normalnom životu već posle odsluženiih dvije trećine kazne i zatražili od postupajućeg tužioca da objasni takvu odluku „uznemirenoj i uplašenoj javnosti“ koja i za manje od 18 godina može da očekuje „ovakve krvnike“ opet na slobodi, piše NOVA s.

- Kolike su šanse da će takav čovjek, čiji se zločini mogu porediti samo sa najstrašnijim ratnim zločinima, kad izađe iz zatvora biti uzoran građanin, a kolike da će predstavljati opasnost za građane? Hoće li mu opet njegov ujak, sadašnji amabasador Srbije u Moskvi, nekadašnji ‘Julovac’ i Šešeljevac Momčilo Babić, omogućiti da se formalno zaposli kao što ga je zaposlio dok je bio direktor Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje- upitali su iz SSP.

Naveli su da je Tužilastvo "sve to" uradilo iako već postoje dva svjedoka saradnika, kao i fotografije o izvršenim zločinima kojima su pripadnici režima mahali po televizijama i koji su objavljene u svim medijima.

- Ako je, zbog objavljivanja dokaza u javnosti, ugroženo sprovođenje pravde u ovom slučaju, Tužilastvo je bilo dužno da javnosti saopšti imena pojedinaca koji su ugrozili istragu", ocijenili su iz SSP.

- Ovakvom odlukom Tužilaštvo direktno ugrožava bezbijednost građana i šalje poruku i najokorelijim kriminalcima da uvijek mogu da dobiju kaznu daleko manju od one koju zakon propisuje- poručili su iz SSP.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 16:16