Борко Стефановић / -Борко Стефановић
31/12/2021 u 14:57 h
Jelena NovakovićJelena Novaković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Стефановић: Имаћемо заједничког кандидата који ће стати на црту Вучићу

Имаћемо кандидата коjи ће бити прихватљив за цијелу Србиjу и коjи ће имати подршке, знања и интегритета да окупља и не дијели нашу земљу, коjу jе Вучић располутио, рекао је Стефановић

Jединство опозициjе jе предуслов за победу над овим ненародним режимом и ослобађање Србиjе из окова. То jе jедина ствар коjа покреће сад заробљену Србиjу и то jе оно што грађани траже од нас на сваком кораку корупциjе, незнања, лажи, репресиjе, несигурности и сиромаштва народу, рекао је у интервјуу за "Дан" Борко Стефановић, замјеник предсједника Странке слободе и правде додајући да њихове разлике остављају по страни и уз нестраначке личности имамо заjедничку парламентарну листу коjу предводи Мариника Тепић.

Он је напоменуо да ће имати и заjедничке кандидате за предсједника Републике и градоначелника Београда.

– Очекуjем побједу и не занимаjу нас било каква мјеста, квоте и буџети. Само побједа, слобода и правда.

С обзиром на то да се види да опозициjа у Србиjа иде у неколико колона, да ли jе то опробани рецепт по узору на изборе у Црној Гори?


Нема превише сличности jер сте ви у вријеме избора у ЦГ имали далеко слободниjе медиjе. С друге стране, постоjи и групациjа несумњиво опозиционих странака коjа иде одвоjено на изборе и коjа jе примарно еколошка. Не мислим да ће то било како штетити резултату опозициjе и нашоj побједи.


Колико jе могуће да дође до уjедињења опозициjе на предсjедничким изборима,тачниjе да имате заjедничког кандидата коjи би стао на црту Александру Вучићу?


Мислим да jе таj исход извјестан. Имаћемо кандидата коjи ће бити прихватљив за цијелу Србиjу и коjи ће имати подршке, знања и интегритета да окупља и не дијели нашу земљу, коjу jе Вучић располутио. Таква особа jе неопходна Србиjи и таква особа ће бити симбол нашег укупног окупљања и слободе и нормалног живота.

Шарић, Гроцка и Дољевац доказ суноврата правде

Стефановић је оцијенио jе да су ослобађање првостепено осуђеног за међународни шверц кокаина Дарка Шарића из притвора и стављање наногице, као и укидање пресуде за паљење куће новинару Милану Jовановићу у Гроцкоj и пресуда возачу бившег директора "Коридора Србиjе" због несреће на наплатноj рампи у Дољевцу "прави приказ суноврата правде у напредњачкоj Србиjи".

– Правда jе протјерана из наше земље, праве се договори између корумпираних власти и дјелова правосуђа, док се од народа очекуjе да годинама чека на правду и завршетак спорова. Док се Шарић пушта на кућни боравак, људи се експресно осуђуjу за блокаде саобраћаjа или гађање jаjима билборда Српске напредне странке – навео jе Стефановић у саопштењу.

Он jе нагласио да сви они коjи "праве одвоjен систем правде у Србиjи за себе и своjе послушнике са свим привилегиjама, треба да знаjу да побједа над овим режимом значи и побједу над партиjском и подијељеном државом опште несигурности".

– ССП ће омогућити да судиjе и тужиоци раде своj посао по новим ефикасним законима, а не у страху од било коjе власти. Таj дан jе близу, као и одлазак криминалне власти пред независно правосуђе и пуну одговорност – оцијенио jе Стефановић.


• Да ли се еколошки протести настављаjу након Нове године? Како видите завршетак битке око "Рио Тинта"?


То ће организатори одлучивати, а то су разне еколошке групе, удружења и поjединци. Ми ћемо увијек, као и досад, подржати све протесте грађана против бандитизма и распродаjе наше земље. Битка око "Рио Тинта", као и свих осталих непочинстава режима добиће се кад се Србиjа у априлу ослободи овог корумпираног режима. 3. април jе датум свих наших правдољубивих хтења и потреба народа. То jе датум свих слобода и свих наших референдума.


• Потпредсjедница ССП-а и Ваша колегиница jе недавно обjавила шокантну документациjу о издацима црногорског Мтел-а, ћерке фирме српског Телекома, а коjи су се "прелили" у џепове Аца Ђукановића, брата предсjедника Црне Горе Мила Ђукановића, и Владимира Бебе Поповића, оснивача Института за jавну политику. Каква Ви имате сазнања о томе?


Наша сазнања jе изнијела колегиница Мариника Тепић, а иначе jе то у Црноj Гори дуго jавна таjна. Пошто оваj режим зна искључиво да пљачка и лаже, ниjе се надао да ће храбра Мариника тако jасно представити, нажалост, jедан мали дио њихове криминалне хоботнице. Биће тога jош до њихове пуне законске и кривичне одговорности.


• Апелациони суд у Крагуjевцу цио поступак је вратио на почетак из процедуралних разлога, против Даниjела Гмиjовића, Марка Живковића и Милоша Шапоњића, коjи су 2018. претукли Вас и активисту Бобана Jовановића?

Jош горе од тога. Они су преиначили пресуду за покушаj убиства у Крушевцу на казне коjе су ниже од законског минимума. Не очекуjем правду од заробљеног правосуђа у Србиjи. Та правда, као и укупна за народ, сачекаће скору слободу у Србиjи и дан кад ће и овдје освjежити.

"Не очекујем правду од заробљеног правосуђа у Србији. "Та правда, као и укупна за народ, сачекаће скору слободу у Србиjи и дан кад ће и овдје освjежити

• Шта jе према Вашем мишљењу обиљежило претходну годину и шта очекуjете од наредне?


Свакако jе обиљежила корона и пандемиjа, неспособна и корумпирана власт, али и уjедињење опозициjе, коjа jе схватила да само заjедно можемо до нормалног живота.

• Како видите политичку сцену у Србиjи за десет година?

Као сцену у коjоj ће сви заборавити на ових мрачних десет година пљачке и насиља, подјела. Видим Србиjу у коjоj тад неће бити важно за кога гласате или у коjоj сте странци да бисте нормално живјели и радили оно што знате и желите, као земљу у коjоj наше политичке разлике неће значити мржњу и неприjатељство, већ цивилизован диjалог и неслагања у општем добру.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. april 2024 20:19