/ FOTO: UNSPLASH - STEFAN KOSTIć
19/12/2023 u 08:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Štrajk glađu do poništenja izbora u Beogradu

Lideri opozicije ranije su predali primjedbe, dokaze i snimke koji, kako tvrde, dokazuju prekrajanje izborne volje građana

Lideri koalicije Srbija protiv nasilja Marinika Tepić i Miroslav Aleksić, počeli su u zgradi Republičke izborne komisije (RIK) štrajk glađu do, kako su najavili, ispunjenja zahtjeva za poništenje izbora u Beogradu.

Predstavnici te opozicione koalicije predali su u ponedjeljak RIK-u Srbije zahtjev za poništavanje izbora u glavnom gradu, tvrdeći da je pobjeda vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) rezultat izborne krađe. Demonstranti koji su se okupili, na poziv opozicionih lidera, ispred RIK-a počeli su da se razilaze poslije četiri sata protesta, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Lideri opozicije ranije su predali primjedbe, dokaze i snimke koji, kako tvrde, dokazuju prekrajanje izborne volje građana.

- Predali smo sve ono što treba da vidi RIK kako je vršena brutalna krađa na izbornim mjestima, kako su dovoženi ljudi na glasanje- rekao je na protestu Aleksić.

Tepić je poručila da opoziciona koalicija neće priznati izborne rezultate u Beogradu jer su održani "mimo zakona". Građani Srbije glasali su u nedelju na parlamentarnim, pokrajinskim i lokalnim izborima u 65 gradova i opština.

SNS je proglasila pobjedu na svim nivoima.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 11:11