Jovica Vuktoić / Dan
24/04/2023 u 20:15 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Suđenje Belivukovoj grupi - svjedok: Prevozio sam bombu kojom su planirali da ubiju Vukotića

Bomba je isto bila u tom bunkeru kod Ritopeka. Draganić je izvadio napravu valjkastog oblika, bila je u torbi. Stavili smo u štek kod ručne u smartu kojim smo išli, naveo je on

U zgradi Specijalnog suda u Beogradu danas je nastavljeno suđenje pripadnicima kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, piše KJurir.rs.

Svjedočenje je danas nastavio treći svjedok saradnik, Nikola Spasojević koji je na prethodnom suđenju priznao svoje ali i učešće Belivuka i Miljkovića u ubistvu karatiste Vlastimira Miloševića na tramvajskim šinama u centru Beograda, kao i u likvidaciji Gorana Mihjalovića.

Spasojević je inače Miljkovićev kum, a prije hapšenja sa kriminalnom grupom 4. februara 2021. radio je i kao obezbjeđenje repera Stevana Đurića Raste.

Svedok saradnik: Više puta sam i prevozio oružje

Svjedok saradnik je naveo da je više puta prevozio i oružje.

- Prevezao sam pušku s Karaburme, koju mi je dao Slavko, Blejd na skaju, Markov kum. Odvezao sam je do kuće u Ritopeku. Medakovićeva ulica, Veljko je tražio od mene da uzmem jedan kombi sa stadiona koji je kupljen za navijače, rekao mi je koji je broj te ulice. On je išao mojim golfom, bio mi je kao pratnja, ako ne znam, nešto krene po zlu. Čekao sam tamo neko vrijeme, našli smo se, ušao sam kod tog čovjeka u stan, predao mi je kutiju oko metar, metar i nešto, ponio sam je, stavio u kombi i predao je blizu skreanja za Livadice Draganiću. Sledeće što su tražili je da prebacim eksploziv napravljen u Ritopeku u Pančevo. Mjesto gde sam preuzeo taj eksploziv je bunker na kilometar, dva od kuće u Ritopeku, tamo mi je Draganić predao upaljač i kockastu napravu. Otvorio sam haubu i stavio s desne strane motora, u slučaju da me zaustavi policija da ne vide da trasportujem eksploziv. U Pančevu me sačekao Marko Miljković, na parkingu u blizini crkve - nastavio je svjedočenje.

Kako je otkrio, prevozio je i bombu koja je bila za ubistvo vođe škaljarskog klana Jovana Vukotića.

- Bomba je isto bila u tom bunkeru kod Ritopeka. Draganić je izvadio napravu valjkastog oblika, bila je u torbi. Stavili smo u štek kod ručne u smartu kojim smo išli. Otišli smo na stadion Partizana, gdje sam je i ostavio, ostala je u kuhinji restorana i sutra je trebala da se transportuje na groblje Orlovača, isto da se preda tom kamiondžiji. Preuzeo sam i dron koji je isto bio namenjen za likvidaciju Vukotića, na koji je bila nakačena mina. Ja sam otišao po dron, našao sam se s kamiondžijom blizu šimanovaca, dao mi je veliku kutiju. Taj dron sam par dana zadržao kod mene kući, posle sam kamiondžiji, bijeli mercedes kamion, kamiondžija je stariji, ćelav krupniji čovjek, isti Crnogorac predao - otkrio je na koje su sve načina pokušavali da ubiju vođu škaljarskog klana, koji je prošle godine ubijen u Istanbulu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 22:36