/ - ARKO MILJKOVIĆ I VELJKO BELIVUK FOTO: TUŽILAŠTRVO SRBIJE
10/11/2022 u 16:51 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

SUĐENJE BELIVUKOVOM KLANU: Advokat traži poligraf i izuzeće svih tužilaca

Nakon što Lalić bude završio sa slobodnim izlaganjem, vijeće, tužilac, advokati i optuženi će moći da mu postavljaju pitanja.

Pred Specijalnim sudom u Beogradu danas je prekinut glavni pretres protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i drugih optuženih za pripadnost njihovoj kriminalnoj grupi, kojoj se na teret stavlja sedam ubistava, otmice, nedozvoljeno držanje oružja, trgovina narkotika, silovanje, do odluke suda na zahtjev advokata optuženih, pišu Novosti.

Zamjenik tužioca Saša Ivanić je zatražio od vijeća da odbaci predlog, nakon čega se vijeće povuklo da odluči.

- Stranke su dužne da uz zahtjev za izuzeće dostave dokaze i okolnosti, nijedan dokaz nije dostavljen, sve je ovo reakcija na iskaz Lalića. Šta se to promenilo od utorka, nigdje se ne navode dokazi za ovakve tvrdnje. Ja predlažem da veće odbaci zahtjev za izuzeće. Za odbranu nije novina da je zaključen sporazum o svjedočenju. Ne postoji nijedan razlog da se ovaj zahtjev ne odbaci.

Obratio se advokat Miljkovića, traži izuzeća

Advokat Vladimir Petrović, branilac Marka Miljkovića, zatražio je izuzeće zamjenika tužioca, zatim Mladena Nenadića, šefa TOK-a, Nenada Stefanovića, Višeg javnog tužioca, apelacionog tužioca i republičkog tužioca Zagorke Dolovac.

Podsjećamo, pred većem će se, kao i na prethodna dva pretresa, pojaviti svjedok okrivljeni Srđan Lalić, koji je u zamjenu za 18 godina zatvora pristao da prvo tužilaštvu, a sada i sudu, ispriča sve što je činio kriminalni klan.

Kako je u utorak najavio, danas je trebalo da priča o aplikaciji "Skaj", za koju je on, kao IT stručnjak, bio zadužen.

Pripadnici grupe su, kako se tvrdi, preko kriptovanih telefona i ove aplikacije razmenjivali poruke, ali i fotografije na kojima su i neke žrtve. Nakon što Lalić bude završio sa slobodnim izlaganjem, vijeće, tužilac, advokati i optuženi će moći da mu postavljaju pitanja.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. maj 2023 22:30