Darko Šarić / EPA
30/11/2023 u 20:19 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Suđenje Šariću: Svjedočili policajci iz Valjeva u vezi sa podmetanjem eksploziva

Tužilastvo tvrdi da su Darko Šarić i njegovi saradnici planirali da za planiranje likvidacije Nikolaševića bude lažno optužen Nebojša Joksović, svjedok saradnik u postupku koji se protiv Šarića vodio za šverc kokaina, ne bi li zbog toga izgubio status saradnika tužilaštva

U Specijalnom sudu u Beogradu nastavljeno je suđenje Darku Šariću i njegovim saradnicima za planiranje ubistva i diskreditaciju svjedoka saradnika Nebojše Joksovića.

Na ročištu su svjedočili pripadnici policijske uprave u Veljevu koji su postupali u vezi sa slučajem podmetanja eksploziva na automobil biznismena iz Valjeva Gorana Nikolaševića u avgustu 2020. godine.

Inače, tužilastvo tvrdi da su Darko Šarić i njegovi saradnici planirali da za planiranje likvidacije Nikolaševića bude lažno optužen Nebojša Joksović, svjedok saradnik u postupku koji se protiv Šarića vodio za šverc kokaina, ne bi li zbog toga izgubio status saradnika tužilaštva.

Dodatno, tužilaštvo tvrdi da je, nakon što je automobil eksplodirao, policijski službenik Milutin Radovanović optužen u ovom postupku kao član Šarićeve kriminalne grupe, uticao na policajce u Valjevu da vode istragu u pogrešnom pravcu, te da za eksploziju okrive pogrešnu osobu.

To su svjedoci danas i potvrdili u sudnici, ali su ispričali i da su imali operativna saznanja i indicije da je za eksploziju kriv Uroš Radovanović (ranije Mišić), a ne osoba na koju je, bez dokaza za to, ukazivao policajac Milutin Radovanović.

Uroš Radovanović je i bio uhapšen, jer su u njegovom automobilu kada je zaustavljen pronađene određene stvari i garberoba na kojima je bilo i čestica eksploziva.

Podsjetiću i da je Goran Nikolašević bio saradnik Nebojše Joksovića, kog je u maju 2020. prijavio da je spremao njegovu likvidaciju.

Ovaj postupak se i vodi zbog toga što Tužilaštvo tereti Darka Šarića i njegove saradnike za planiranje ubistva i diskreditaciju Nebojše Joksovića.

Prema navodima tužilaštva Darko Šarić, je to dogovarao dok je bio u pritvoru, sa svojim advokatom Dejanom Lazarevićem i drugim saradnicima u porukama kroz „skaj“ aplikaciju na kriptovanom telefonu.

Sušenje se nastavlja 22. decembra.

(N1)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. februar 2024 10:10