/ - UNSPLASH, PIšTOLJ, ILUSTRACIJA
07/02/2024 u 16:21 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Suđenje vračarskom klanu: Na optužnici 38 okrivljenih, osumnjičeni da su ogranak kavčana

Na prethodnom ročištu pročitana je optužnica, a svi optuženi koji su dostupni pravođu su se kratko izjasnili da nisu krivi i da ne priznaju krivična dela koja su im stavljena na teret

Pripremno ročište vračarskom klanu, čijim pripadnicima je počelo suđenje pred Posebnim odeljenjem Višeg suda u Beogradu, ni danas nije završeno, a sledeće ročište zakazano je za 13. februar, prenosi Kurir.rs.

Tada bi još nekoliko advokata odbrane trebalo da predloži dokaze, nakon čega će početi javno suđenje.

Podsjetimo, na prethodnom ročištu pročitana je optužnica, a svi optuženi koji su dostupni pravođu su se kratko izjasnili da nisu krivi i da ne priznaju krivična dela koja su im stavljena na teret.

Optužnicom je obuhvaćeno 38 okrivljenih koji se terete za tri ubistva i pet pokušaja ubistava u Beogradu u periodu od 2019. do 11. novembra 2022. godine. Kao organizatori kriminalne grupe označeni su Nikola Vušović zvani Džoni sa Vračara, a sumnja se da je kriminalna grupa djelovala kao ogranak kavačkog klana na čelu sa odbjeglim Radojem Zvicerom.

Inače, u međuvremenu je potvrđena i optužnica koja je podignuta protiv Zvicera i nekoliko optuženih kojima se sudi kao "vračarcima", među kojima je i Vušović, i tužilaštvo je predložilo da se ta dva postupka spoje, o čemu bi sud trebalo da odluči.

- Optužnicom protiv vračarskog klana, na kojoj se nalazi 38 osoba, grupi se na teret stavljaju ubistva Aleksandra Halabrina, Dragana Ristića i Aleksandra Šarca, kao i pokušaji ubistva sada pokojnog Lazara Vukićevića, za čiju je likvidaciju optužena kriminalna grupa Veljka Belivuka, zatim za pokušaj ubistva Samira Divljanovića, Miloša Nilovića, Andrije Zarića i Arsenija Stefanovića - podsjeća sagovornik Kurira.

Pripremno ročište zatvoreno je za javnost i na njemu tužilaštvo i odbrana, posle čitanja optužnice, predložu dokaze koji će biti izvođeni tokom suđenja.

- Kada posle pripremnog ročišta bude zakazan javni glavni pretres, optuženi će moći detaljno da iznesu odbrane - navodi sagovornik Kurira.

Na optuženičku klupu Specijalnog suda u Beogradu, nalazi se i optuženi Nikola Kačarević, inače bivši muž jedne starlete, koji je uhapšen zajedno sa ostalim pripadnicima kriminlane grupe i od tada je u pritvoru. Njega tužilaštvo tereti da je iskoristio povjerenje i prijateljski odnos sa pokojnim Aleksandrom Šarcem i namamio ga u TC "Ušce", u kom je ubijen u oktobru 2020. godine.

Prema nezvaničnim informacijama, tužilaštvo sumnja da je za tu informaciju dobio 6.000 eura od "Vračaraca". On je na saslušanju u tužilaštvu negirao navode krivične prijave.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 12:05