/ Фото: Профимедиа
14/05/2021 u 10:44 h
Aleksandra BoškovićAleksandra Bošković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Свадбе у Србији: Младенци да кажу званицама да се вакцинишу и да носе маске

Гости да буду тестирани, нема другог начина, каже Предраг Кон

Епидемиолог и члан Kризног штаба за сузбијање коронавируса Србије Предраг Kон изјавио је да је вакцинација против тог вируса патриотски чин и да вирус "треба протјерати из земље док је у нок-дауну".

- Сада је вакцинација стварно једини излаз, и то је стварно патриотски чин. Вирус је у нок-дауну - казао је Kон РТС-у.

Kон је навео да је епидемиолошка ситуација све боља, да је забиљежен пад броја новозаражених у Београду и остатку Србије и да је то добар показатељ.

- Још нема последица продужених празника. Сада се потпуно јасно види да гдје је обухваћена вакцинација, тамо брже пада број новозаражених - рекао је он.

Говорећи о вакцинацији младих и предстојећим прославама матуре, Kон је поручио родитељима да уколико желе безбједне прославе, да млади морају да се вакцинишу.

- Прошле године смо имали експлозију после прослава матура, и нису толико матуранти, него су то биле и прославе годишњица. Те матуре су нас одвеле у велики талас у јуну - додао је он.

На питање о организацији окупљања, концерата и свадби, Kон је поручио младенцима да се постарају, када буде омогућено организовање, да њихова свадба не остане запамћена по заражавању.

- Младенци могу да кажу званицама да буду тестирани, да се вакцинишу или да носе маске. Нема другог начина - рекао је Kон.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 10:41